Interessant:

Gerucht: iPhone 7 wordt waterbestendig

nieuws 23 november 2015 om 13:22

Volgens de laatste geruchten wordt de iPhone 7, die naar verluidt in het najaar van 2016 verschijnt, waterbestendig. Daarnaast zou het toestel voorzien zijn van 3GB RAM.

Marktonderzoeksbureau TrendForce meldt in een rapport dat Apple in het tweede kwartaal van 2016 een nieuwe 4-inch iPhone C-serie (in geruchtencircuit ook wel bekend als iPhone mini) zal introduceren. Daarnaast meent TrendForce te weten dat de nieuwe iPhone 7 in het najaar van 2016 op de markt komt en dat het 5,5-inch model waterbestendig is en zal beschikken over 3GB RAM. Het is echter volkomen onduidelijk waarop TrendForce deze informatie baseert, dus het moet met een korreltje zout worden genomen.

iPhone 7 concept (via youtube.com/ConceptsiPhone)
iPhone 7 concept (via youtube.com/ConceptsiPhone)

Tot slot schat TrendForce dat er in 2016 in totaal 260 miljoen iPhones zullen worden verkocht, waarmee Apple een jaarlijkse groei van 12,5 procent en een marktaandeel van 18,5 procent voor haar rekening neemt.

Eerder gingen er geruchten dat Apple de home button op de iPhone 7 zou vervangen door de 3D Touch-technologie; de Touch ID-vingerafdruksensor zou dan wel verplaatst moeten worden. Ook beweren sommige analisten dat de iPhone 7 wordt voorzien van een SOS-toets.

TrendForce