Interessant:

Gerucht: iPhone 7 met SOS-knop

nieuws 9 november 2015 om 13:58

Volgens de laatste geruchten wordt de iPhone 7 mogelijk voorzien van een SOS-knop, welke in de Touch ID-vingerafdruksensor zou worden geintegreerd.

De geruchten over een mogelijke SOS-knop op de iPhone 7 zijn opgedoken nadat Apple in de Verenigde Staten een patentaanvraag onder de titel "Fingerprint Activation Of A Panic Mode of Operation For A Mobile Device" heeft ingediend. In deze aanvraag wordt een functionaliteit beschreven waarmee een iPhone-gebruiker een "panic mode" kan activeren door een vooraf ingestelde vinger op de Touch ID-vingerafdruksensor te leggen. 

Door een bepaalde vinger op de Touch ID-vingersensor te leggen wordt beperkt waartoe het toestel toegang geeft, zoals e-mails en sms'jes. Dit is handig als men in panieksituatie snel content wil verbergen. De functie kan uiteraard ook gewoon gebruikt worden in reguliere situaties om snel data te verbergen voor ongewilde pottenkijkers.

iPhone 7 concept (via youtube.com/ConceptsiPhone)
iPhone 7 concept (via youtube.com/ConceptsiPhone)

Daarnaast is het mogelijk met een bepaalde vingerafdruk een "silent alarm mode" te activeren, waarmee de camera van de iPhone is te gebruiken, zonder dat dit direct zichtbaar is voor andere gebruikers. De afbeelingen en video's worden vervolgens naar een server op afstand te sturen. Ook dit kan handig zijn in noodsituaties. Een andere mogelijke functie is om via een vingerafdruk snel de audiorecorder in te schakelen of een GPS-(nood)signaal te activeren. Dit signaal kan dan gezien worden door andere mobiele bellers en nooddiensten.

Uiteraard heeft Apple nog niets bevestigd over een mogelijk paniektoets op de iPhone 7. Eerder gingen er geruchten dat Apple de home button op de iPhone 7 zou vervangen door de 3D Touch-technologie; de Touch ID-vingerafdruksensor zou dan wel verplaatst moeten worden.

Internatial Business Times