Interessant:

Gerucht: 3D Touch vervangt home button op iPhone 7

nieuws 31 oktober 2015 om 12:30

Volgens de laatste geruchten gaat Apple op de iPhone 7 mogelijk de home button helemaal verwijderen ten faveure van de nieuwe, drukgevoelige 3D Touch-schermtechnologie, die voor het eerst werd geintroduceerd op de iPhone 6S/6S Plus.

Het gerucht is ontstaan naar de aanleiding van de verwachting van verschillende experts en analisten en door de publicatie van verschillende iPhone 7-conceptmodellen van enkele Apple-liefhebbers. Volgens analisten is het voor Apple dankzij de nieuwe 3D Touch-technologie mogelijk om de home button op de iPhone 7 te verwijderen en het scherm groter te maken, echt van edge-to-edge, of het toestel compacter te maken. De 3D Touch-technologie werd dit jaar voor het eerst geintroduceerd op de iPhone 6S/6S Plus. Deze veelgeprezen technologie biedt de mogelijkheid tot een drukgevoelige besturing, zodat je met zacht of hard drukken verschillende opties kan oproepen.

iPhone 7 concept (via youtube.com/ConceptsiPhone)
iPhone 7 concept (via youtube.com/ConceptsiPhone)

Mocht de home button daadwerkelijk worden afgeschaft, dan moet wel de Touch ID-vingerafdruksensor, die nu is geintegreerd in de home toets, op een andere positie op de telefoon worden geplaatst. Verder denken analisten dat Apple de batterijduur van de iPhone 7 gaat verbeteren en dat het toestel mogelijk de dunste iPhone ooit wordt met een dikte van 6 millimeter.

Onder meer dankzij het succes van de iPhone 6S en 6S Plus kon Apple dit jaar wederom recordresultaten boeken.

Daily Mail