Interessant:

Skoep vervangt geflopte Samsung GO

nieuws 3 oktober 2015 om 11:17

De Samsung GO app wordt vanaf vandaag vervangen door Skoep. Softwareontwikkelaar Mocreate heeft de app en de mobiele portal van Samsung overgenomen en biedt deze aan onder de nieuwe naam Skoep.

Samsung GO, standaard voorgeinstalleerd op de meeste Galaxy-smartphones, is nooit een groot succes geworden. De Volkskrant sprak over de toepassing als "overbodige software (...) een carrousel met nieuws, een videojournaal, tweets en -jakkes- reclame". ComputerTotaal nam de toepassing op als "bloatware" in een lijst met "Alle ongewenste apps van je Samsung Galaxy." Techzine omschreef Samsung GO als "een nutteloze app die vrijwel niemand gebruikt". MobileCowboys merkte in een recensie van een Galaxy-smartphone op dat Samsung GO "bovenaan de lijst met meest energieverslindende apps staat (...) terwijl de app nooit geopend is." AllAboutPhones noemde tot slot "Samsung GO het beste voorbeeld van de grote hoeveelheid vrij onzinnige apps die Samsung meelevert."

Skoep bouwt voort op Samsung GO en wordt qua content en bedieningsgemak uitgebreid. Daarnaast wordt Skoep beschikbaar gesteld aan alle Android-gebruikers. Voor gebruikers van smartphones met iOS of Windows Phone wordt een mobiele Skoep-website aangeboden. Mocreate creëerde in 2012 in samenwerking met Samsung de Samsung GO app, een toepassing die op een laagdrempelige manier een overzicht geeft van de beste en leukste content van het web. Volgens Mocreate kent de app 1 miljoen unieke gebruikers.

Skoep is sneller, makkelijker te personaliseren en uitgebreid met Instagram en pagina's over onder meer auto's, filmpjes en spelletjes. In de loop van deze maand worden er op basis van feedback van gebruikers meer nieuwe pagina's toegevoegd voor specifieke interessegebieden. Skoep introduceert ook een nieuwe widget, die de widget van Samsung GO vervangt. Naast een nieuw design, zien gebruikers met de widget in één oogopslag op hun beginscherm wat er speelt op het gebied van nieuws, weer, lifestyle, sport, entertainment, Twitter en Instagram. Daarnaast biedt de widget direct toegang tot de favoriete pagina's.   

Skoep vervangt Samsung GO
Skoep vervangt Samsung GO

"De informatie waarmee consumenten dagelijks via verschillende kanalen overspoeld worden blijft toenemen. Met Skoep bieden we hen op één plek het meest interessante nieuws en populaire updates, zodat ze niets hoeven te missen", vertelt Roel van Eersel, directeur van Mocreate. "Zo kunnen zij via Skoep naast het nieuws en sport nu bijvoorbeeld ook moeiteloos populaire video’s en entertainment-updates zoals tweets van BN'ers volgen. Met de vernieuwde interface bieden we de content op een overzichtelijke en visueel aantrekkelijke manier aan zodat men altijd op de hoogte is van alles in de buurt, Nederland en de wereld."

Skoep blijft gratis en is vanaf vandaag verkrijgbaar in de Google Play Store. Huidige gebruikers van Samsung GO krijgen een bericht dat zij de app kunnen updaten naar Skoep. De Samsung GO app wordt nog voorgeïnstalleerd en ondersteund op de Samsung smartphones tot 1 januari 2016.

Reactie namens Mocreate op artikel: "Het feit dat (vak)media de app niet nuttig vinden zegt niet dat de app geflopt is. Dan zou niemand hem gebruiken terwijl er in Nederland 1 miljoen actieve gebruikers zijn. Het artikel van MobileCowboys zegt bovendien alleen iets over het stroomverbuik van de app en staat helemaal los van het wel of niet slagen ervan dus bijzonder dat je die erbij betrekt."

portablegear.nl