Interessant:

Pebble Time Round gepresenteerd

nieuws 25 september 2015 om 12:44

Pebble heeft de Pebble Time Round aangekondigd, een bijzonder dunne en lichte smartwatch met een e-paper display. De smartwatch is vanaf 2016 ook in Nederland verkrijgbaar.

De Pebble Time Round is slechts 7,5 millimeter dik en 28 gram zwaar, en heeft een klassiek polshorlogedesign. Dit model is beschikbaar in de bandmaten 14 en 20 millimeter en in drie verschillende afwerkingen: Black, Silver en Rose Gold. Voor de Pebble Time Round is daarnaast een selectie van verschillende -  zowel leren als roestvrijstalen - polsbandjes verkrijgbaar, die je met het quick-release watchband-mechanisme in enkele seconden wisselt naar eigen smaak.

De batterij van de Time Round gaat twee dagen mee en is snel opgeladen. Vijftien minuten laden is voldoende om de batterij een hele dag mee te laten gaan. De smartwatch heeft een color e-paper-display, dat altijd aanstaat, en een timeline-interface die werkt met zowel iPhones als Android-smartphones.

Pebble Time Round
Pebble Time Round

"De Pebble Time Round is anders dan alle andere smartwatches die we tot nu toe maakten en past perfect in onze groeiende lijn van producten", zegt Eric Migicovsky, CEO en medeoprichter van Pebble. "Het is de eerste smartwatch ooit die eruitziet als een klassiek polshorloge. Hij sluit goed aan bij onze doelstelling om bruikbare technologie te ontwikkelen die zich aanpast aan ons alledaagse leven, in plaats van andersom. Wij vinden dat one-size-fits-all niet past bij wearable technologie, en bieden daarom unieke combinaties die passen bij iemands persoonlijke stijl en expressie."

De Pebble Time Round is te koop vanaf 249 dollar en per direct te reserveren op Pebble.com. Begin november 2015 worden de horloges wereldwijd verzonden en vanaf 2016 is de Pebble Time Round ook bij Nederlandse retailers verkrijgbaar. Eerder verschenen de Pebble Time en Pebble Time Steel.

portablegear.nl