Interessant:

LG werkt aan opvouwbare en oprolbare displays

nieuws 21 september 2015 om 14:12

Volgens de laatste geruchten uit Zuid-Korea werkt LG momenteel hard aan de ontwikkeling van de technologie voor opvouwbare en oprolbare displays.

LG's Display-divisie zou er klaar voor zijn om met de massaproductie van de opvouwbare displays te beginnen. Naar verluidt gaat LG echter niet zelf smartphones (of andere apparaten) met een opvouwbaar display fabriceren. De LG Display-divisie zou de displays alleen voor een ander bedrijf gaan maken. Het is niet bekend om welk bedrijf het gaat, maar het zou gaan om een "wereldwijd softwarebedrijf met ambities om met Samsung en Apple op de high-end markt te concurreren." Het financieel krachtige bedrijf is bereid de kosten voor de productie van de bijzondere displaytechnologie met LG te delen.

LG werkt aan opvouwbare en oprolbare displays
LG werkt aan opvouwbare en oprolbare displays

De beschrijving van het bedrijf doet vermoeden dat het om Microsoft gaat, maar dat is vooralsnog niet bevestigd. De eerste smartphones met een opvouwbaar display van LG Display moeten rond 2016 op de markt komen, voor 2017 staan ook oprolbare displays op het programma. LG's concurrent Samsung werkt ook al lange tijd aan smartphones met een flexibel display, en hoopt eveneens begin 2016 de eerste smartphone met flexibel scherm op de markt te brengen.

PhoneArena