Interessant:

Het opvouwbare scherm komt eraan!

nieuws 1 november 2018 om 13:52

2019 en 2020 worden de jaren van het opvouwbare scherm in de smartphonemarkt. Chinese fabrikant Royole komt eind van dit als eerste met een opvouwbare smartphone met een volledig flexibel scherm.

Royole Corporation, introduceert 's werelds eerste commerciële opvouwbare smartphone, een combinatie van mobiele telefoon en tablet met een flexibel scherm, de Royole FlexPai. Het apparaat laat het traditionele concept van een smartphone achter zich en kan opgevouwen of uitgevouwen worden gebruikt, waardoor het de draagbaarheid van een smartphone heeft met de schermgrootte van een HD-tablet.

“De Royole FlexPai opvouwbare smartphone biedt mobiele telefoongebruikers een revolutionaire ervaring, onvergelijkbaar met traditionele smartphones,” stelt Dr. Bill Liu, oprichter en CEO van Royole. "Het lost op een perfecte manier de tegenstrijdigheid op tussen de high-definition grootbeeldervaring van tablets en de draagbaarheid van telefoons, wat een volledig nieuwe dimensie in de Human Machine Interface introduceert. Het ontwerp van de telefoon zal de consumentenelektronicasector voorgoed veranderen, naast de manier waarop mensen interacteren met hun wereld en de manier waarop ze hem waarnemen.”

Telefoon en tablet in één apparaat

In opgevouwen toestand biedt de FlexPai ondersteuning voor twee schermen met afzonderlijke, gelijktijdige werking. De interfaces op de primaire en secundaire schermen kunnen onderling met elkaar communiceren of onafhankelijk van elkaar werken, zonder elkaar te storen. Je kan ook meldingen ontvangen op de zijbalk van het randscherm, die kan worden gebruikt om oproepen, berichten en andere notificaties te beheren die het gebruik van het primaire en secundaire scherm kunnen verstoren. Uitgevouwen, biedt de FlexPai ondersteuning voor split-screenmodus en multitasking; ondersteunt het apparaat drag-and-drop tussen applicaties en past hij automatisch schermafmetingen aan.

Royole FlexPai
Royole FlexPai

FlexPai-scherm

Het FlexPai-scherm is een compleet, volledig flexibel scherm met lichte, dunne, kleurrijke en buigzame eigenschappen. Royole’s eigen, innovatieve technologieën zorgt voor de stabiliteit, betrouwbaarheid en lange levensduur van de FlexPai, die volledig zijn geverifieerd door Royole. Een FlexPai heeft meer dan 200.000 buig-, draai- en spanningstests doorstaan. De FlexPai kan ook in verschillende hoeken worden gevouwen. Wat de software betreft, past het unieke Water OS automatisch verschillende weergavemodi aan voor verschillende in- en uitklaphoeken en toepassingen zoals fotograferen, gebruik op kantoor, video kijken, gamen en meer.

High-end specificaties

FlexPai maakt gebruik van Qualcomm's nieuwste Snapdragon 8-serie vlaggenschip SoC, waarin de krachtigste AI en de meest geavanceerde chipprocestechnologie worden geïntegreerd. De dubbele camera-module bestaat uit een 20-megapixel-telelens en een 16-megapixel groothoeklens die dankzij de dual view-cameramodus kan worden gebruikt voor zowel normale foto-opnamen als het nemen van een selfie. Fast-charge wordt aangedreven door de eigen Ro-Charge-technologie van het bedrijf, die een snelheidsverhoging van 40% oplevert.

Beschikbaarheid

Een developer-model van de nieuwe FlexPai-smartphone zal wereldwijd beschikbaar zal zijn vanaf 1 november via de website van het bedrijf. Het consumentenmodel zal tegelijkertijd beschikbaar zijn voor Chinese consumenten. De orderafhandeling begint eind december 2018. De telefoon zal ook op de Europese markt verschijnen. Prijzen zijn nog niet bekend.

portablegear.nl