Interessant:

Koffers met geintegreerde digitale tag

nieuws 22 september 2015 om 09:59

Het Duitse koffermerk Rimowa komt begin 2016 met een digitale tag voor bagage en laat daarmee het papieren label verdwijnen. De elektronische tag wordt in samenwerking met luchtvaartmaatschappij Lufthansa op de markt gebracht.

Reizigers krijgen in plaats van een papieren label een elektronische tag en een app. De elektronische tag is een digitale boarding pas voor de bagage en op de app krijg je informatie binnen via je smartphone. Deze informatie wordt via Bluetooth door de luchtvaartmaatschappij naar je verzonden. De tag bestaat uit een digitaal scherm dat op de koffer zit waarop de informatie en ook de gegevens van de passagier zichtbaar zijn. De grootte van het display die op de koffer zit is vergelijkbaar met de grootte van het huidige papierenlabel. Het scherm is bestand tegen regen, hoge en lage temperaturen, maar ook tegen trillen en het omvallen van koffers. De gegevens op het scherm blijven hierdoor altijd zichtbaar en zorgen ervoor dat je je label nooit meer kwijt kan raken.  

Rimowa digitale tag voor koffer
Rimowa digitale tag voor koffer

Het systeem wordt in samenwerking met de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa gelanceerd. Het systeem is een innovatie die in samenwerking met meerdere partijen uit de reis- en vliegsector tot stand is gekomen. Ook andere luchtvaartmaatschappijen zouden inmiddels in de rij staan om met de bagage tag te gaan werken. In Nederland komen zoals het nu lijkt de Rimowa koffers met digitale tag vanaf begin 2016 in de schappen bij Van Beek Lederwaren. De koffers komen dan in de volgende maten op de markt: 63cm, 70cm, 73cm, 77cm, 75cm en 80cm. 

Kofferfabrikant Samsonite werkte eerder samen met Samsung aan de ontwikkeling van GPS-koffers.

portablegear.nl