Interessant:

Samsung en Samsonite maken GPS-koffers

nieuws 7 mei 2015 om 14:11

Samsung werkt samen met kofferfabrikant Samsonite aan de ontwikkeling van 'smart luggage', koffers met uitgebreide geintegreerde GPS-functionaliteiten.

Samsonite-topman Ramesh Tainwala vertelde aan de The Daily Mail: "Smart luggage zal met je kunnen communiceren, maar het moet nog veel meer kunnen dan enkel de locatie aangeven. We werken samen met Samsung aan de ontwikkeling om iets te creeren dat meer is dan een gimmick".

De slimme bagage moet je in de toekomst ook een bericht kunnen sturen wanneer het het vliegtuig heeft verlaten en op de bagageband is terechtgekomen. De GPS-chip zou ook een waarschuwing moeten sturen als de koffer geopend wordt. Verder wordt gewerkt aan een technologie waarmee je koffer je op slechts enkele centimeters automatisch kan volgen.

Verder moet de slimme bagage in de toekomst ook lange rijen op vliegvelden voorkomen. Er wordt gewerkt aan technologieen waarmee de bagage zichzelf incheckt door middel van een chip. Op afstand wordt de bagage dan voorzien van de juiste informatie wat betreft vliegmaatschappij en bestemming, zodat je niet meer hoeft te wachten aan de incheckbalie. De chip checkt ook het gewicht van je bagage en genereert vervolgens een unieke ID-code voor je bagage en reis, die naar je mobiele telefoon wordt verzonden.

Het is niet bekend wanneer de eerste Samsonite/Samsung-koffers officieel verkrijgbaar zijn. Eerder werden zeehondenwalvissenolifantenschapenberenkattenegelsAlzheimer-patienten, witte haaien en criminelen gevolgd via GPS.

Daily Mail