Interessant:

EA verwijdert klassieke games uit App Store

nieuws 15 september 2015 om 10:34

Electronic Arts (EA) heeft verschillende klassieke iOS-games uit de App Store verwijderd. Onder de verwijderde spellen zijn bekende titels als 'Flight Control' en 'Real Racing'.

Veel van de verdwenen titels waren spellen die mobiel gamen hebben groot gemaakt. Het originele Flight Control (uit 2009) was een hit - onder meer doordat een trial-versie van het spel voorgeinstalleerd was op demo-versies van de originele iPad. Het racespel Real Racing (eveneens uit 2009) toonde aan dat de iPad graphics van console-kwaliteit kon weerwegeven.

Andere verwijderde titels zijn onder meer Burnout CRASH! (waarvoor David Hasselhoff in 2012 reclame maakte), Dead SpaceMass Effect InfiltratorNeed for Speed ShiftSpore OriginsSpore CreaturesBejeweled 2 en Flight Control Rocket (de opvolger van het bovengenoemde Flight Control). 

Flight Control Rocket
Flight Control Rocket

Met de verwijdering van de games is een klassiek stukje iOS-gaming verloren gegaan. EA heeft de games waarschijnlijk verwijderd omdat het bedrijf het niet profijtelijk vindt om deze oude games te updaten/tweaken voor het nieuwe iOS 9-besturingssysteem.

TouchArcade