Interessant:

Amazon trekt stekker uit geflopte Fire Phone

nieuws 10 september 2015 om 13:48

Amazon trekt binnenkort waarschijnlijk definitief de stekker uit de geflopte Fire Phone. Amazon ontsloeg reeds tientallen Fire Phone-ontwikkelaars en het toestel is niet meer verkrijgbaar via het Amerikaanse Amazon.

De Amazon Fire Phone, die in juni 2014 werd aangekondigd, is een toestel met prima specificaties met onder meer een 4,7-inch HD-display, een 13-megapixel camera met optische beeldstabilisatie, het Fire OS 3.5.0-besturingssysteem, een 2,2GHz quad-core Snapdragon 800-processor met 2GB RAM en 32GB of 64GB geheugen.

Amazon had hoge verwachtingen van het toestel, maar daar is niets van terecht gekomen. Sterker nog: Amazon moest in oktober 2014 bekend maakte dat het maar liefst 170 miljoen dollar had moeten afschrijven op onverkochte Fire Phones en daaraan gerelateerde kosten. Het toestel kwam in eerste instantie voor 200 dollar op de markt, maar binnen enkele maanden was de prijs al gedaald naar 99 dollarcent (met abonnement). Maar ook met de lage prijs wilde het toestel niet aanslaan bij het publiek.

Amazon Fire Phone
Amazon Fire Phone

Volgens de Wall Street Journal had Amazon ook een goedkopere versie van de Fire Phone, met eenvoudigere functionaliteiten, in de planning staan, maar dat project zou nu definitief zijn geannuleerd. Naast de Fire Phone voert Amazon de Kindle Fire-tablets.

GeekWire