Interessant:

Samsung Galaxy S5 Neo naar Nederland

nieuws 31 juli 2015 om 15:43

Samsung introduceert in Nederland binnenkort de Galaxy S5 Neo, een verbeterde uitvoering van de originele Galaxy S5. Het toestel biedt onder meer een krachtigere processor en verbeterde software.

Belangrijkste vernieuwingen op de Samsung Galaxy S5 Neo (SM-G903F) ten opzichte van de originele Galaxy S5 zijn de krachtigere processor (1,6GHz 64-bit octa-core Exynos 7580-processor in plaats van een 2,5GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 801-processor) en recentere software (Android 5.1 Lollipop in plaats van Android 4.4 KitKat). Verder is de connectiviteit opgevoerd van 4G/LTE naar 4G+/LTE Advanced voor hogere datasnelheden. Volgens sommige bronnen is ook de frontcamera verbeterd, van 2-megapixel naar 5-megapixel, maar dat is nog niet officieel bevestigd.

Samsung Galaxy S5 Neo
Samsung Galaxy S5 Neo

Het design en de overige specificaties van de Galaxy S5 Neo zijn gelijk aan die van het originele S5-model. Ook deze uitvoering beschikt over een 5,1-inch SuperAMOLED-display (van het krasbestendige Gorilla Glass 3) en een behuizing van plastic met een putjes-relief, uitgevoerd in het zwart, wit of goud. Tevens heeft het toestel een IP67-certificaat, wat betekent dat de telefoon stof- en waterbestendig is. Daarnaast kan je nog altijd rekenen op  een vingerafdrukscanner (die is geintegreerd in de hometoets en de mogelijkheid biedt om het toestel te beveiligen) en een hartslagmeter. De 16-megapixel camera aan de achterzijde biedt een LED-flitser, een 4K-videorecorder, ingebouwde videostabilisatie en een supersnelle autofocus (tot 0,3 seconden). De 2.800 mAh batterij is hetzelfde als van de originele Galaxy S5.

De Samsung Galaxy S5 Neo (met 16GB) verschijnt over vier weken in Nederland voor een adviesprijs van 429 euro.

TechTastic