Interessant:

Nokia OZO: virtual reality-camera voor professionals

nieuws 29 juli 2015 om 10:43

Nokia Technologies presenteert de OZO, een commercieel beschikbare virtual reality-camera die is gericht op professionele contentmakers. Met OZO is het mogelijk om stereoscopische 3D-video's vast te leggen.

Met de OZO VR-camera kan je stereoscopische 3D-video's vast te leggen dankzij de acht gesynchroniseerde sluitersensoren. Daarnaast wordt dankzij de acht geintegreerde microfoons audio spatiaal vastgelegd, dat wil zeggen dat je het gevoel krijgt echt in een (virtuele) ruimte te zijn. Ingebouwde software zorgt voor de mogelijkheid om real-time in 3D te kijken. Een handige afspeeloplossing voorkomt dat vooraf een panoramisch beeld moet worden opgebouwd, wat bij veel andere VR-camera's vaak een tijdrovend proces is. Video's die je met de OZO opneemt kunnen worden bekeken op commercieel beschikbare hardware, zoals verschillende VR-headsets. De uitrol van OZO staat gepland voor eind 2015.

Nokia OZO virtual reality-camera
Nokia OZO virtual reality-camera

"We zijn erg enthousiast om OZO te introduceren in de wereld van contentcreatie, en daarmee een compleet nieuwe categorie van opname- en afspeeloplossing op het gebied van virtual reality te introduceren", aldus Ramzi Haidamus, president of Nokia Technologies. "OZO is erop gericht om VR nog verder te innoveren door een krachtige tool te bieden aan professionals die fantastische ervaringen voor mensen over de hele wereld zullen creeren. Wij verwachten dat virtual reality-ervaringen op korte termijn de manier waarop mensen communiceren radicaal zullen veranderen. Met OZO hebben wij een centrale plaats in deze nieuwe wereld."

Nokia Technolgies bracht vorig jaar de Nokia N1 Android-tablet in China op de markt, die daar bijzonder populair is.

Nokia