Interessant:

Nokia OZO VR-camera kost 60.000 dollar

nieuws 2 december 2015 om 12:23

De Nokia OZO, een virtual reality-camera voor professionals, die Nokia Technologies afgelopen zomer aankondigde, komt vanaf begin 2016 beschikbaar en krijgt een prijs van 60.000 dollar.

Met de OZO VR-camera, die afgelopen juli werd aangekondigd, kan je stereoscopische 3D-video's vast te leggen dankzij de acht gesynchroniseerde sluitersensoren. Daarnaast wordt dankzij de acht geintegreerde microfoons audio spatiaal vastgelegd, dat wil zeggen dat je het gevoel krijgt echt in een (virtuele) ruimte te zijn. Ingebouwde software zorgt voor de mogelijkheid om real-time in 3D te kijken. Een handige afspeeloplossing voorkomt dat vooraf een panoramisch beeld moet worden opgebouwd, wat bij veel andere VR-camera's vaak een tijdrovend proces is. Video's die je met de OZO opneemt kunnen worden bekeken op commercieel beschikbare hardware, zoals verschillende VR-headsets. 

Nokia OZO: VR-camera
Nokia OZO: VR-camera

Bijzonder aan de OZO zijn onder meer de mogelijkheid tot real-time VR-previews, draadloze bediening en de ondersteuning van Full 3D 360-audio en video-broadcastmogelijkheden. Nokia heeft nu officieel bekend gemaakt dat de OZO vanaf begin 2016 officieel te koop is voor een prijs van 60.000 dollar (ruim 56.000 euro).

"De OZO is een krachtige tool die is ontworpen voor professionele contentmakers die de spannende nieuwe mogelijkheden van virtual reality zullen verkennen", aldus Ramzi Haidamus, president van Nokia Technologies.

Nokia