Interessant:

Batteriser-opzetstuk verlengt batterijduur met 800 procent

nieuws 8 juni 2015 om 13:05

Uitvinders in Silicon Valley hebben de Batteriser ontwikkeld, een metalen opzetstukje voor AAA- tot en met D-batterijen, waarmee de levensduur tot maar liefst acht keer van de normale duur gerekt kan worden.

De Batteriser is een metalen opzetstukje van slechts 0,1 millimeter, dun genoeg om op elke batterij en in elk batterijcompartiment te passen. Een compleet nieuwe alkaline-batterij genereert 1,5 volt, maar als de energie afneemt daalt dit tot 1,35 of volt, waardoor de batterij voor veel apparaat niet meer te gebruiken is. De batterij zit nog wel altijd vol, maar de elektronicacircuits in veel gadgets (vooral zeer geavanceerde gadgets) zien de batterij dan toch als leeg.

Batteriser
Batteriser

De Batteriser biedt een oplossing voor de 'lege' batterij. Het kleine apparaatje, dat je over de batterij heen moet schuiven, is een zogenaamde 'voltage booster', die elke laatste druppel energie uit de batterij perst. In plaats van slechts 20 procent van je batterij, maakt de Batteriser ook effectief gebruik van de overgebleven 80 procent. De Batteriser kan de voltage 'boosten' van 0,6 volts naar (voor langere tijd) 1,5 volt, en dat is net zo goed als een nieuwe batterij. De batterijduur van je reguliere batterijen kan daarmee uiteindelijk enorm gerekt worden.

PCWorld