Interessant:

Garmin nuviCam: GPS met dash cam

nieuws 22 mei 2015 om 10:03

Garmin heeft recentelijk de nuviCam LMT-D op de markt gebracht. Dit navigatiesysteem, met een adviesprijs van 379 euro, is voorzien van een 6-inch touchscreen en een ingebouwde dash cam.

Met de ingebouwde HD-dashcam van de Garmin nuviCam LMT-D maak je opnames van je hele rit. In geval van een botsing zorgt de G-sensor met incidentdetectie dat de opgenomen beelden automatisch worden opgeslagen. GPS registreert waar en wanneer incidenten precies hebben plaatsgevonden. Met de kantelbare lens van het toestel kan je de zichthoek van de camera aanpassen, zodat je je nuviCam kan bevestigen op de voorruit of het dashboard om betere opnames te maken. Je kan de video afspelen op het grote, 6-inch scherm en een kaart bekijken met de locatie van het incident. De nuviCam heeft ook een Snapshot-functie om momentopnamen te maken - je kan de camera ook uit het voertuig verwijderen om foto's te maken van de schade na een aanrijding. Voor opslag van de video-opnamen is bij de nuviCam een 4GB microSD-kaart meegeleverd.

Garmin nuviCam LMT-D
Garmin nuviCam LMT-D

De nuviCam LMT-D wordt geleverd met vooraf geļnstalleerde, gedetailleerde kaarten van Europa en biedt levenslange gratis kaartupdates. Garmin Digital Traffic via DAB, met spraakondersteuning, biedt gratis verkeersinformatie die elke 30 seconden wordt bijgewerkt. Dit model ondersteunt verder spraakgestuurde navigatie en Bluetooth, zodat je handsfree kan bellen via de geļntegreerde microfoon en luidspreker.  De Garmin nuviCam bevat ook het Cyclops-flitspaalsysteem voor real-time, richtingspecifieke en nauwkeurige meldingen. Deze complete flitspaaldatabase is vooraf geladen op het navigatietoestel en je kan periodieke of eenmalige updates aanschaffen.

Garmin's concurrent Mio introduceerde met de Mio Combo 5107 eerder een navigatiesysteem met ingebouwde dash cam. De Garmin nuviCam LMT-D ligt in de winkels voor een adviesprijs van 379 euro.

Garmin Blog


Gerelateerde producten