Interessant:

iPhone 6S, iPhone 6S Plus en iPhone 6C op komst

nieuws 27 maart 2015 om 15:13

Volgens de laatste geruchten komt Apple later dit jaar met de iPhone 6S en iPhone 6S Plus (verbeterde uitvoeringen van de huidige iPhone 6-modellen) en de iPhone 6C (een goedkoper model met een 4-inch display).

Dat meldt de Koreaanse nieuwssite DigiTimes op basis van onbekende 'bronnen in de industrie'. Alle drie de nieuwe iPhone-modellen zouden voorzien zijn van een LTPS (Low Temperature Poly-Silicon)-display, dat een pixeldichtheid tot 500 ppi kan bieden. Het display van de iPhone 6S zou vervaardigd worden door Japan Display en LG, de schermen van de iPhone 6S Plus en iPhone 6C komen volgens de geruchten van Japan Display, Sharp en LG Display.

Volgens de geruchten beschikken de iPhone 6S, iPhone 6S Plus en iPhone 6C verder over het krasbestendige Gorilla Glass, NFC-ondersteuning en een Touch ID-vingerafdrukscanner. De 6S-modellen hebben naar verluidt een Apple A9-processor, de 6C zou een Apple A8-processor aan boord hebben. Tot slot is de verwachting dat de iPhone 6C wordt vervaardigd door het Taiwanese Wistron, terwijl de iPhone 6S en 6S Plus worden gemaakt bij het Taiwenese Foxconn en Pegatron.

Uiteraard heeft Apple zelf nog niets uit de doeken gedaan over wanneer we de opvolgers van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus mogen verwachten.

Naschrift: de iPhone 6S en iPhone 6S Plus zijn 9 september 2015 officieel aangekondigd.

Apple iPhone 6 Plus
Apple iPhone 6 Plus

DigiTimes