Interessant:

Doro met smartphones voor blinden en slechtzienden

nieuws 5 maart 2015 om 10:27

Doro lanceert samen met softwareontwikkelaar Claria twee telefoons, de Doro 820 Claria en Doro 820 Mini, met speciale functies die blinden en slechtzienden helpen de toestellen beter te gebruiken.

De nieuwe toestellen zijn gebaseerd op de Doro Liberto 820 en Doro Liberto 820 Mini. Hierdoor beschikken de toestellen over een ergonomisch design, extra versterkt HD-geluid, een extra grip en fysieke toetsen.

De Claria Vox-software biedt een 100 procent sprekende interface zodat gebruikers tijdens het navigeren door het toestel op ieder moment gegidst worden. De stem helpt gebruikers stap voor stap door functies op een simpele en intuďtieve manier. Doro's heldere geluid garandeert een verstaanbare audio-ervaring voor de gebruiker. Daarnaast hebben de toestellen tastbare referentiepunten zodat gebruikers het menu van de toestellen snel leren kennen. Zo beschikt de toets vijf over een verhoogd rondje en hebben navigatie en beltoetsen duidelijke randen. Deze tastbare herkenningspunten verminderen de onduidelijkheid die blinden en slechtzienden ervaren bij touchscreen-toestellen.

Doro Liberto 820 Carlia
Doro Liberto 820 Carlia

De camera van de smartphones is een intelligent 'oog' en heeft verschillende functies zoals OCR om gebruikers te assisteren bij het lezen en identificeert kleuren wat bijvoorbeeld handig is bij het kopen van kleding of cadeaus. Andere functies, die ook worden ondersteund door middel van de sprekende interface, zijn een muziekspeler, email-applicatie, webbrowser een app voor het lezen van boeken. 

"Doro en Claria hebben de beste elementen van Android genomen, deze versimpelt en samengewerkt om ze bruikbaar voor blinden en slechtzienden te maken. Onze positie als marktleider en passie voor easy tech willen we inzetten om groepen die over het hoofd worden gezien te helpen. Ongeacht leeftijd of visuele capaciteit, geloven wij dat iedereen zijn voordeel moet kunnen doen met de positieve ervaring van smartphones", aldus Claude Van Biervliet, directeur van Doro Benelux.

Informatie over de prijs en beschikbaarheid van de nieuwe Doro-toestellen volgt.

Doro