Interessant:

Doro met Liberto 820 Android 4.4 seniorentelefoon

nieuws 5 september 2014 om 16:15

Seniorentelefoonfabrikant Doro breidt haar smartphone-assortiment uit met de Doro Liberto 820, een Android 4.4 smartphone met alarmknop en zogenoemde 'helper'-toegang.

Doro's ergonomische design voor dit model is volledig aangepast op de wensen van gebruikers. Het is de eerste smartphone van het Zweedse telecombedrijf met een alarmknop aan de onderkant. Wanneer deze knop wordt ingedrukt zal het toestel herhaaldelijk een voorgeprogrammeerde nummers bellen tot er wordt opgenomen. Een uitkomst voor in noodsituaties.

Doro Liberto 820
Doro Liberto 820

Handig is de mogelijkheid om 'helpers' toegang te geven tot de telefoon. Helpers zijn aangewezen familieleden of vrienden die in staat zijn om hulp op afstand aan de gebruiker te bieden. Zo kunnen instellingen zoals volume en de helderheid van het scherm worden aangepast. Daarnaast kunnen Helpers bepaalde apps aanraden en kunnen ze ondersteuning bieden bij het leren te gebruiken van deze apps. Aan de hand van gebruikspatronen kunnen Helpers ook zien met welke apps of functies gebruikers extra hulp nodig hebben.

Jérôme Arnaud, CEO bij Doro: "Onze nieuwe smartphone is perfect voor het groeiend aantal ouderen die graag de laatste technologische ontwikkelingen willen bijbenen. Dankzij onze nieuwe hulpfunctie zijn zij niet meer afhankelijk van familieleden, maar kunnen ze echt zelf op ontdekkingsreis gaan. Iedereen kan op zijn eigen tempo de voordelen van een smartphone ervaren met de Doro Liberto 820."

Doro Liberto 820 in houder
Doro Liberto 820 in houder

Een aantal 'echte' bedieningtoetsen zorgen voor een simpele en directe toegang tot het inschakelen van het apparaat, het nemen van een foto, het aanpassen van het volume, het navigeren door het menu en terugkeren naar het startscherm. De telefoon wordt geleverd met een verhoogd frame rond het scherm om het glas te beschermen tegen krassen. De achterzijde van het apparaat heeft soft-touch coating voor comfortabeler gebruik.

Andere belangrijke designelementen zijn een groot en helder touchscreen, 8MP video camera, GPS, Bluetooth-connectiviteit, vereenvoudigde menu's, HD-voice en compatibiliteit met hoortoestel. De Doro Liberto 820 is verkrijbaar vanaf eind oktober voor een nog te bevestigen adviesprijs.

portablegear.nl