Interessant:

LG lanceert Magna, Spirit, Leon en Joy smartphones

nieuws 23 februari 2015 om 10:43

LG introduceert volgende maand op het Mobile World Congress 2015 in Barcelona vier nieuwe mid-range smartphone: de Magna, Spirit, Leon en Joy. Al deze toestellen komen beschikbaar in een 3G- en in een 4G-variant.

Het design van de 4G/LTE-versies is vrijwel identiek aan dat van de 3G-versies, met het verschil dat de 4G/LTE-modellen een metalen achterkant hebben, terwijl de 3G-toestellen uitgerust zijn met een plastic achterkant met een patroon.†De schermen van de LG Magna en LG Spirit werden ontworpen met een zachte curve van 3000mm radius: dat betekent dat zij licht gebogen zijn, waardoor ze een eleganter profiel hebben.

De LG Magna, wat 'ultiem' betekent in het Latijn, is uitgerust met een 5-inch in-cell touchscreen, dat normaal gesproken alleen wordt aangeboden in LG's premium smartphones, en een quad-core chipset. Dit toestel is ontworpen met een camera van 8-megapixel aan de achterkant en een van 5-megapixel aan de voorkant voor selfies van hoge kwaliteit. Dankzij de verwijderbare 2.540 mAh batterij kan de Magna een hele dag mee.

De LG Spirit†is uitgerust met een 4.7-inch in-cell touchscreen en een camera van 8-megapixel. Door de in-cell touch-technologie zien de telefoons er dunner uit, is het weergavegebied maximaal en zijn de randen naast het scherm uiterst klein. Doordat afbeeldingen bij in-cell touchscreens zich dichter bij het scherm bevinden, is de gevoeligheid van het scherm hoger en worden aanrakingen sneller herkend. Ook is de zichtbaarheid bij daglicht beter en zijn de afbeeldingen scherper.

LG Magna, Spirit, Leon en Joy
LG Magna, Spirit, Leon en Joy

De LG Leon, 'leeuw' in het Latijn, is uitgerust met een 4,5-inch display in een compacte, premium behuizing. De kleinste telg uit de reeks, de LG Joy, heeft een 4-inch display en past dankzij het compacte formaat in elke broekzak.

"De nieuwe LG middensegment line-up zet onze filosofie voort om geweldige smartphones aan te bieden tegen scherpe prijzen", aldus Juno Cho, President en CEO van LG Electronics Mobile Communications Company. "Voor miljoenen consumenten over de hele wereld is de beslissende factor bij de aankoop van een smartphone niet de snelheid of grootte, maar de mate waarin de verschillende functies in evenwicht zijn. Dankzij onze nieuwe middensegment smartphones zullen meer en meer klanten zich wenden tot LG voor hun nieuwe telefoon."

De uitrol van de nieuwe LG middensegment line-up gaat deze week van start in verschillende markten. In BelgiŽ en Nederland begint de uitrol van de LG Magna†(3G), LG Spirit†(3G en 4G), LG Leon†(3G en 4G) en LG Joy†(3G) in maart en april. Er is nog geen informatie over de prijzen.

portablegear.nl