Interessant:

Google lanceert YouTube Kids-app

nieuws 23 februari 2015 om 12:06

Google lanceert vandaag de YouTube Kids-app, een kindvriendelijke YouTube-app die in eerste instantie alleen voor Android beschikbaar komt. De video-app voor kinderen komt later ook voor andere platformen beschikbaar.

YouTube Kids bevat ouderlijke controls, zoals een timer waarmee ouders kunnen instellen dat de app na een bepaalde gebruikstijd vanzelf uitschakelt. Ook is het in deze app niet mogelijk om comments op video's te geven en te bekijken om kinderen van mogelijke aanstootgevende taal te vrijwaren. In de Verenigde Staten biedt de app toegang tot bekende kindershows als Sesamstraat, Thomas de Tank, Jim Henson TV en Dreamworks TV.

De app heeft een interface met vijf grote navigatie-iconen aan de bovenzijde. Via het TV-icoon krijgen kinderen toegang tot kindvriendelijke shows. Via het radio-icoon is er toegang tot muziekvideo's met populaire kinderliedjes en het gloeilamp-icoon biedt toegang tot educatieve programma's. De verrekijker leidt naar een "explore"-functie met bovenaan de populariste video's. Via het vergrootglas kan er gezocht worden in alle video's in YouTube Kids. Als kinderen een ongewenst woord opschrijven, verschijnt er een met de tekst "Try something else". Voor de allerjongste kinderen ondersteunt YouTube Kids ook voice-command.

Het is nog niet bekend wanneer en of YouTube Kids in Nederland beschikbaar komt.

YouTube Kids app
YouTube Kids app

Forbes