Interessant:

Astropad: iPad als tekentablet voor Mac

nieuws 20 februari 2015 om 15:41

Twee voormalige Apple-ontwikkelaars hebben de Astropad gelanceerd, een app waarmee je de iPad kan gebruiken als een professionele tekentablet voor je Mac.

De Astropad ondersteunt de meeste styluspennen en de ontwikkelaars claimen dat hun systeem zo nauwkeurig is dat het niet alleen gebruikt wordt door fotografen voor beeldbewerking, maar dat het ook geschikt is voor het maken van illustraties, schetsen en tekeningen.

De Astropad werkt via een WiFi- of USB-connectie en maakt daarbij gebruik van de zogenaamde LIQUID-technologie. Deze technologie zorgt voor vloeiende prestaties met 60 fps, twee keer zo veel als Apple's eigen AirPlay-technologie. Astropad zegt ook dat het systeem uitstekende beeldkwaliteit levert, zonder compressie van kleuren of details in het bronmateriaal.

Astropad wordt ondersteund door alle iPad-modellen met iOS 8 of hoger en alle Macs met Mac OS 10.9 Mavericks of hoger. De iPad-app is gratis te downloaden in de App Store, maar de bijbehorende Mac-app moet je kopen via www.astropad.com voor $ 49,99. 

Astropad: iPad als professionele tekentablet voor Mac
Astropad: iPad als professionele tekentablet voor Mac

DP Review Connect