Interessant:

Nigeria kent grootste markt voor dual-sim telefoons

nieuws 21 februari 2015 om 11:02

Nigeria kent de grootste markt voor dual-sim telefoons. Deze toestellen zijn populair omdat er in het Afrikaanse land consistente probleem met de ontvangst zijn. De meeste mobiele bellers in Nigera hebben daarom meer dan één abonnement.

Eind 2014 waren er op mobiele telefoonmarkt in Nigeria 140 miljoen "actieve verbindingen". Uit onderzoek van Quartz blijkt dat het hier bij 66 procent om dual-sim telefoons ging. Een belangrijke oorzaak hiervan is dat SIM-kaarten in Nigeria bijna niets kosten en het bijna altijd om prepaid-kaarten gaat. Nigeria heeft een informele economie zonder duidelijke kredietinfrastructuur, dus abonnementen en contracten zijn vrijwel non-existent: iedereen wil meteen het geld binnen hebben.

Het gebrek aan infrastructuur geldt ook voor andere opkomende markten, waar dual-sim telefoons ook populairder zijn dan in Europa en de Verenigde Staten. Het aantal dual-sim telefoons in Nigera is echter ook in vergelijking met deze landen disportioneel hoog. Dat zou in de eerste plaats komen doordat Nigeriaanse telecomproviders veel moeite hebben om een blijvende hoge kwaliteit en ontvangst te bieden. Gebruikers schrijven zich daardoor in voor meer dan één netwerk, zodat de kans op permanente ontvangst groter is. Daarnaast zijn de Nigeriaanse telecomoperators beroemd om hun spectaculaire promoties en aantrekkelijke deals om maar zo veel mogelijk gebruikers aan zich te binden.

Na Nigeria (waar 66 procent van de mobiele bellers een dual-sim toestel heeft) volgen in de top 20 van landen met 'multi-sim telefoon gebruik' Bangladesh (63 procent) en Tanzania (58 procent). India bekleedt de tiende plek met 48 procent multi-sim bellers.

Dual-sim telefoon
Dual-sim telefoon

Quartz