Interessant:

Sim-only steeds populairder

nieuws 13 februari 2015 om 12:48

In het laatste kwartaal van 2014 zijn er voor het eerst meer toestellen zonder abonnement verkocht dan toestellen met abonnement. Dat blijkt uit 'GfK Retail Reports Q4 / 2014' van marktvorser GFK.

In het vierde kwartaal van 2014 werd 53 procent van de toestellen verkocht zonder abonnement. In december 2014 was dit aandeel zelfs 56 procent. Vorig jaar lag dit aandeel 11 procent lager. Deze losse toestellen worden gebruikt in combinatie met een prepaid of sim-only abonnement.

Ook NFC wordt steeds populairder. 52 procent van de verkochte toestellen was uitgerust met een NFC chip, 18 procent meer dan een jaar eerder. De beschikbaarheid van NFC is een belangrijke voorwaarde voor een grootschalige uitrol van mobiel betalen.

Een andere conclusie uit het rapport is de niet te stoppen opmars van smartphones. 83 procent van alle verkochte telefoons is een smartphone en nog maar 15 procent een mobiele telefoon zonder touchscreen. Phablets nemen de overige 2 procent van de verkopen voor hun rekening. Overigens meldt GFK niet wat zij onder een phablet verstaat. Gezien het relatief kleine percentage hanteert GFK vermoedelijk een grens vanaf 5,6 inch, zodat de iPhone 6 Plus bijvoorbeeld niet tot de phablets wordt gerekend.

sim-only-vergelijk.nl


Gerelateerde producten