Interessant:

Olympus Air: cameralens voor smartphone

nieuws 6 februari 2015 om 09:39

Olympus heeft in thuisland Japan de Olympus Air gepresenteerd, een cameralens add-on voor de smartphone. De add-on beschikt over een 16-megapixel Micro Four Thirds-sensor.

De Olympus Air (voluit: Olympus Air 01) staat via WiFi in contact met je smartphone, van waaruit je de lens add-on volledig bedient. Je krijgt onder meer toegang tot Olympus' gebruikelijke Art Filters. Dankzij Bluetooth-support kunnen apps daarnaast direct als zij geopend worden, verbinding maken met de camera. Daardoor starten ze sneller op en kan je ze meteen gebruiken.

Verder beschikt de Air over een fysieke sluitertoets, een statiefaansluiting, 3x digitale zoom en een microSD-kaartslot. Het 81-punts autofocus-systeem laat je afbeeldingen maken met een maximale framerate van 10 beelden per seconden. Een electronische sluiter zorgt voor een sluitertijd van 1/6000 seconde.

De Olympus Air verschijnt aankomende maart in eerste instantie exclusief in Japan, in het zwart of wit, voor een prijs vanaf 33.800 yen (ongeveer 250 euro). Sony bracht eerder soortgelijke cameralenzen voor de smartphone uit, met de DSC-QX10, DSC-QX100, DSC-QX30 en ILCE-QX1.

Olympus Air smartphone cameralens add-on
Olympus Air smartphone cameralens add-on

Olympus