Interessant:

Nokia Lumia 2520 uitgefaseerd; einde Windows RT in zicht

nieuws 5 februari 2015 om 15:24

Nadat Microsoft eerder bekend maakte de Microsoft Surface 2-tablet uit te faseren, laat het bedrijf nu weten ook de Nokia Lumia 2520 uit te faseren. Het einde van het Windows RT-besturingssysteem is daarmee definitief in zicht.

Windows RT is een uitgeklede versie van Windows 8, dat alleen voorgeinstalleerd op enkele tablets beschikbaar is. Door onder meer de vreemde benaming ("RT" staat voor "RunTime") een gebrek aan touch-gebaseerde apps, een verwarrende desktop-modus, ontbrekende compatibiliteit met Windows 7/8-apps en een exclusieve ondersteuning door ARM-processors (in plaats van Intel-chips) is Windows RT nooit populair geworden.

Microsoft maakte daarom al eerder bekend haar Microsoft Surface 2, een 10,6-inch Windows RT-tablet, te zullen uitfaseren. De volgende Windows RT-tablet die de klos is, is de Nokia Lumia 2520: ook deze 10,1-inch tablet wordt uitgefaseerd. De liggende voorraden worden nog wel uitverkocht. Het Windows RT-besturingssysteem, dat ook geen upgrade krijgt naar Windows 10, komt daarmee definitief aan haar einde.

Microsoft boekte de laatste maanden wel veel succes meer haar nieuwste  Microsoft Surface Pro 3, een 12-inch business-tablet met Windows 8.1 en een Intel-processor.

Nokia Lumia 2520
Nokia Lumia 2520

The Verge