Interessant:

Microsoft Surface 2 uitgefaseerd

nieuws 29 januari 2015 om 10:46

Microsoft heeft bekend gemaakt dat het stopt met de productie van de Microsoft Surface 2 Windows RT-tablet. De softwaregigant gaat zich meer richten op de bijzonder succesvolle Surface Pro 3 Windows 8-tablet.

De Microsoft Surface 2 is slechts 15 maanden oud, maar wordt nu al uitgefaseerd. Waarschijnlijk heeft dat te maken met het Windows RT-besturingssysteem waarop de tablet draait, dat géén upgrade krijgt naar Windows 10. Het lijkt erop dat Microsoft niet alleen de Surface 2, maar het hele Windows RT-besturingssysteem gaat uitfaseren. Windows RT is een ingeperkte versie van Windows 8, dat alleen voorgeinstalleerd op enkele Surface-tablets beschikbaar is. Naast de Surface 2 voert Microsoft overigens ook de Microsoft Surface Pro 2 met Windows 8.1 Pro.

Tegenover de pers bevestigt Microsoft: "Wij maken niet langer de Surface 2. Echter, een ieder die dit Surface-model nog graag wil kopen, kan de Microsoft Retail Stores, MicrosoftStore.com of derde partijen retailers en resellers bezoeken om de laatste beschikbare modellen te verwerven".

Microsoft maakte verder bekend dat de Surface-divisie de afgelopen drie maanden een opbrengst wist te genereren van 1,1 miljard dollar (970 miljard euro), voornamelijk dankzij de nieuwe Microsoft Surface Pro 3. Het is dus niet verwonderlijk dat Microsoft zijn focus naar deze tablet gaat verleggen.

Microsoft Surface 2
Microsoft Surface 2

TrustedReviews