Interessant:

Gerucht: iPhone 6S krijgt dual-lens camera

nieuws 14 januari 2015 om 09:51

Volgens de laatste geruchten introduceert Apple over een half jaar de iPhone 6S, die naar verluidt wordt voorzien van een nieuwe dual-lens camera en de nieuwe drukgevoelige 'Force Touch'-technologie.

Als de opvolger van de huidige iPhone 6 daadwerkelijk wordt voorzien van een dual-lens camera, is het mogelijk dat het toestel zal beschikken over een optische zoom. De herontworpen cameramodule van de iPhone 6S zou ook een groter diafragma hebben, wat zorgt voor betere prestaties bij slecht licht. Apple heeft de laatste tijd veel geinvesteerd in fototechnologie en legt altijd veel focus op de cameraprestaties van de iPhone, wat het vermoeden van een upgrade bevestigt. 

Volgens de geruchten zou verder TPK, een Taiwanese leverancier van touch-modules, een 'driedimensionale' touch-sensor voor de nieuwe iPhone 6S leveren. Dankzij deze technologie ondersteunt de iPhone 6S waarschijnlijk de drukgevoelige 'Force Touch'-technologie, die Apple voor het eerst toepaste op de Apple Watch. Dit is een technologie die kan waarnemen hoe hard je drukt, wat nieuwe mogelijkheden tot de bediening van apps biedt.

Eerder gingen er geruchten over een iPhone met een verwisselbare lens.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Apple Insider