Interessant:

Gerucht: iPhone met verwisselbare lens

nieuws 2 april 2014 om 15:27

Apple heeft in de Verenigde Staten een patent aangevraagd, waaruit blijkt dat het zou kunnen werken aan een iPhone-model met een verwisselbare cameralens.

Het gaat om een zogenaamde "bajonet mount", een manier om externe componenten aan de iPhone te koppelen, zoals een lens op de camera. Volgens Apple zijn er ook andere andere manieren om accessoires aan het toestel te bevestigen (bijvoorbeeld door de telefoon te voorzien van een ingebouwde mount), maar deze manieren zijn volgens Apple niet gewenst vanuit het perspectief van de consumenten, omdat het te veel het design van het toestel zou veranderen. 

Een magnetische toevoeging van accessoires is ook een mogelijk, maar deze is vaak niet stabiel genoeg. Apple kiest daarom voor de 'bajonet-oplossing', waarmee een extern objectief fysiek aan de lens aan de achterzijde van het toestel kan worden gekoppeld. Het patent suggereert dat Apple werkt aan een nieuwe iPhone met een serie verwisselbare lenzen, net als bij de huidige generatie compacte systeemcamera's.

Eerdere geruchten meldden dat een nieuwe iPhone wordt voorzien van een gebogen display met Quantum Dots-technologie tussen de 4,7-inch en 5-inch en van een camera met optische beeldstabilisatie.

Verder lezen...

iPhone 6: alle geruchten op een rij

Patent: iPhone met verwisselbare lens (via AppleInsider.com)
Patent: iPhone met verwisselbare lens (via AppleInsider.com)

Apple Insider