Interessant:

Tablet is populairste connected device

nieuws 27 december 2014 om 15:32

In de Verenigde Staten zijn tablets, van alle connected devices, de grootste groeimarkt. Het tabletmarktsegment groeit harder dan van welk ander connected device dan ook. De tablets worden vooral gebruikt voor video-gerelateerde activiteiten.

Volgens onderzoek van NPD Group waren er in het derde kwartaal van dit jaar 109 miljoen tablets in gebruik in de Verenigde Staten, terwijl dat er in dezelfde periode vorig jaar nog 35 miljoen waren. "Nu de tabletmarkt onmiskenbaar voorbij de early-adopter fase is, kunnen we inzicht krijgen in wat de gebuikers met hun tablets doen. Het gebruik blijkt vooral video-gerelateerde activiteiten te betreffen", aldus een analist.

Meer dan de helft (55 procent) van de tabletgebruikers in het onderzoek zegt hun tablet te gebruiken voor videofunctionaliteiten. Dit betreft alle mogelijke video-activiteiten: videobellen, het nemen, posten en uploaden van foto's en films bekijken via een streaming service- of televisie-app. 67 procent van de tabletgebruikers in de leeftijdscategorie tussen 18 en 34 jaar gebruikt deze videofuncties, in de categorie tussen 35 en 54 jaar is dat 53 procent en boven de 55 jaar is het 45 procent. De populairste videoactiviteit is het bekijken van films of series via een streaming service- of televisie-app.

In 2013 passeerde de tabletverkoop de notebookverkoop en eerder werd door de populariteit van tablets al de netbookmarkt de nek om gedraaid. Volgens ander onderzoek dit jaar is de populariteit van tablets echter over haar hoogtepunt heen.

Cellular-news