Interessant:

Acer Iconia Talk S: tablet met belfunctie

nieuws 18 december 2014 om 15:17

Acer brengt volgend jaar de Iconia Talk S op de markt, een budgetvriendelijke Android-tablet (met een prijs van 229 euro) met een 7-inch display, 4G/LTE-ondersteuning, dual-simfunctionaliteit en een belfunctie.

De Acer Iconia Talk S (met modelnummer A1-724) kwam afgelopen november reeds in Acer's thuisland Taiwan op de markt, de rest van de wereld volgt begin volgend jaar. De tablet heeft een 7-inch WXGA-display van 1.280 x 800 en maakt gebruik van de IPS-schermtechnologie voor heldere kijkhoeken. Daarnaast is het scherm voorzien van een speciale anti-vingerafdrukcoating om vette vingerafdrukken te voorkomen. 

De Iconia Talk S beschikt verder over een 1,2GHz 64-bit quad-core Qualcomm Snapdragon 410-processor met 1GB RAM. Dankzij deze 64-bit processor is op termijn een update naar Android 5.0 Lollipop mogelijk: bij levering draait de tablet op Android 4.4 KitKat. Het geheugen bedraagt 16GB en is uitbreidbaar via microSD en de 3.780 mAh batterij moet voor een standbytijd van 300 uur zorgen. Zowel aan de voorzijde (2-megapixel) als achterzijde (5-megapixel) is de Iconia Talk S voorzien van een camera, zodat je we foto's en video's mee kan maken en er tevens mee kan videochatten of snel een selfie kan maken. 

De Iconia Talk S ondersteunt 4G/LTE Cat. 4 (dat een downloadsnelheid tot 150 Mbit/s biedt), een 3G-belfunctie en dual-simfunctionaliteit. Daardoor kan je met de tablet ook telefoneren en kan je eenvoudig zakelijk en privégebruik combineren. Tot slot is de 8,5 millimeter dikke en 275 gram zware tablet uitgerust met WiFi, Bluetooth 4.0, GPS en twee frontspeakers. De De Acer Iconia Talk S komt in januari 2015 op de markt voor 229 euro.

Acer Iconia Talk S
Acer Iconia Talk S

Cnet Duitsland