Interessant:

Telltale komt met Minecraft: Story Mode

nieuws 19 december 2014 om 09:46

Gameontwikkelaar Telltale en Minecraft-developer Mojang komen volgend jaar met Minecraft: Story Mode, een episodische adventuregame gebaseerd op de populaire bouwgame Minecraft.

Minecraft: Story Mode wordt geen add-on voor Minecraft, maar een geheel op zichzelf staande game die in 2015 zal verschijnen voor consoles, computer en mobiele apparaten (Android en iOS). Het spel vindt plaats in de wereld van Minecraft, maar bevat een origineel verhaal, dat wordt gestuurd door de keuzes van de speler. Het spel zal nieuwe karakters combineren met bekende thema's van Minecraft.

Telltale bracht eerder dit jaar, overigens het jaar waarin het bedrijf haar tiende verjaardag vierde, de episodische adventuregames The Wolk Among Us, The Walking Dead: Season Two en de eerste episodes van Game of Thrones en Tales from the Borderlands uit.

Microsoft kocht Mojang, de ontwikkelaar van Minecraft, in september dit jaar voor 2,5 miljard dollar (1,94 miljard euro). Filmproducent Warner Bros. heeft plannen voor een verfilming van Minecraft, die in 2016 moet verschijnen.

Telltale - Minecraft: Story Mode
Telltale - Minecraft: Story Mode

Naschrift: Minecraft: Story Mode is in oktober 2015 uitgebracht voor iOS en Android.

Telltale