Interessant:

Magneet-accessoires verstoren camera van iPhone 6 (Plus)

nieuws 15 december 2014 om 10:05

Apple waarschuwt dat accessoires met magnetische en metalen componenten de optische beeldstabilisatie van de iPhone 6 Plus en de NFC-ondersteuning (voor Apple Pay) van de iPhone 6 en 6 Plus kunnen verstoren.

Het probleem was al door enkele gebruikers online gemeld, en nu heeft Apple gebruikers ook in een support-document kort gewezen op de problemen die accessoires met magnetische en metalen componenten voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus kunnen veroorzaken. De magnetische straling kan de optische beeldstabilisatie van de iPhone 6 Plus verstoren (wat zorgt voor een slechter fotoresultaat) en kan de NFC-prestaties (gebruikt voor Apple Pay) minder stabiel maken.

Apple zou accessoiremakers al eerder hebben gevraagd om geen metaal en magneten te gebruiken in accessoires voor de iPhone 6 Plus in verband met de problemen die het kan veroorzaken voor de optische beeldstabilisatie van de camera. In het verleden waarschuwde Apple accessoiresfabrikanten ook al eens voor het gebruik van magneten en metaal, omdat deze elementen ook het kompas van de iPhone kunnen verstoren (maar aangezien deze functionaliteit veel minder gebruikt wordt dan de camera of NFC, waren de klachten hieromtrent te verwaarlozen).

Apple iPhone 6 Plus
Apple iPhone 6 Plus

9to6mac