Interessant:

BlackBerry Classic officieel geintroduceerd

nieuws 17 december 2014 om 22:09

BlackBerry heeft officieel de BlackBerry Classic, een klassiek BlackBerry-model met qwerty-toetsenbord en 3,5-inch touchscreen, geintroduceerd. Het toestel geldt als de opvolger van de BlackBerry Bold 9900.

De BlackBerry Classic (Q20) beschikt als extra ten opzichte van de BlackBerry Bold 9900 over een drie keer snellere browser, 60 procent meer schermruimte, een 50 procent langere batterijduur en toegang tot apps via BlackBerry World én de Amazon Appstore (waarin je populaire Android-apps kan downloaden). Het toestel draait op BlackBerry OS 10.3.1, dat een fris design heeft met een instant actiebar, waarmee je meteen toegang hebt tot je favoriete functies. Daarnaast kan je rekenen op softwarefunctionaliteiten als BlackBerry Blend (brengt messaging en content van je BlackBerry-smartphone naar je computer en tablet), BlackBerry Assistent (een digitale assistent die via stem- en tekstcommando's is te bedienen), BlackBerry Hub (één plaats voor al je conversaties, waaronder e-mail, sms'jes, social media en BlackBerry Messenger) en Docs-To-Go (documentviewer/editor). Het besturingssysteem bechikt verder over ingebouwde bescherming tegen viruses, illegale modificaties en datalekken. E-mail, webbrowsen en BlackBerry Messenger zijn geëncrypteerd.

Het 3,5-inch touchscreen van de BlackBerry Classic heeft een resolutie van 720 x 720 pixels en is vervaardigd van het krasbestendige Gorilla Glass 3. Naast een fysiek qwerty-toetsenbord vind je een traditioneel touchpad voor de navigatie. Daarnaast is het toestel uitgerust met een 2.515 mAh batterij voor een batterijduur van 22 uur, een 1,5GHz Qualcomm Snapdragon-processor met 2GB RAM, 16GB geheugen (uitbreidbaar via microSD tot 128GB) en een camera aan de achterzijde (8-megapixel) en voorzijde (2-megapixel).

BlackBerry Classic
BlackBerry Classic

"De BlackBerry Classic is een krachtige communicatietool waar veel BlackBerry Bold- en Curve-gebruikers op hebben ziten wachten. Het is een veilig apparaat dat op een betrouwe manier in hun handen zal liggen, met verbeterde prestaties en mogelijkheden die zij nodig hebben om productief te zijn in de drukke wereld van vandaag de dag", aldus John Chen, CEO van BlackBerry. "Door de vertrouwde functionaliteiten terug te brengen, ons nieuwste besturingssysteem en een snellere browser, kunnen onze gebruikers erop vertrouwen dat zij de beste communicatietool gebruiken".

De BlackBerry Classic (Q20) verschijnt eerst in de Verenigde Staten en Canada voor 449 dollar; het toestel was voor de officiele introductie al uitverkocht in de Verenigde Staten. Het toestel verschijnt waarschijnlijk in januari 2015 in Nederland voor een adviesprijs van 429 euro.

BlackBerry