Interessant:

Samsung Z1 met Tizen OS komt naar India

nieuws 2 december 2014 om 09:31

Tizen OS, Samsungs eigen besturingssysteem voor smartphones, is vooralsnog een fiasco. Volgens persbureau Reuters verschijnt deze maand echter echt de eerste Tizen-smartphone (de Samsung Z1) in India.

Het Tizen OS is al sinds 2011 ontwikkeling, maar vooralsnog is er geen (officiele) smartphone op de markt gekomen dat erop draait. In juni dit jaar kondigde Samsung in Rusland de eerste Tizen-smartphone, de Samsung Z aan. Dit toestel werd enkele maanden later echter alweer geannuleerd, naar verluidt omdat "het Tizen-applicatie-ecosysteem nog niet klaar was". Het merendeel van Samsungs smartphones draait nu op Android, maar Samsung zou met een eigen platform minder afhankelijk willen worden van Google's besturingssysteem.

Bij de annulering van de Samsung Z gingen er al geruchten dat Samsung eerst entry-level Tizen-telefoons in opkomende markten op de markt wilde brengen, aangezien de groeimarkt voor budget-telefoons daar groot is. Volgens persbureau Reuters verschijnt deze maand in India - een opkomende markt - dan echt de eerste Tizen-smartphone (voor minder dan 100 dollar) met de Samsung Z1. Samsung wil dit nog niet bevestigen en gezien de dramatische ontwikkeling van Tizen tot dusverre, is het afwachten of het daadwerkelijk gaat gebeuren.

Naschrift: de Samsung Z1 is 14 januari 2015 officieel in India geintroduceerd.

Samsung Z
Samsung Z

Reuters