Interessant:

Samsung Z Tizen-smartphone geannuleerd

nieuws 19 augustus 2014 om 09:57

Samsung gaat waarschijnlijk de Samsung Z, dat de eerste high-end smartphone met het Tizen-besturingssysteem had moeten worden, helemaal annuleren. In plaats daarvan willen de Koreanen zich focussen op low-end Tizen-smartphones.

Samsung kondigde de Samsung Z afgelopen juni in Rusland aan. De Samsung Z (met modelnummer SM-Z910F) had het high-end showmodel voor Samsungs nieuwe Tizen-besturingssysteem moeten worden. Samsung lijkt nu echter helemaal van het toestel af te zien, naar verluidt omdat "het Tizen-applicatie-ecosysteem nog niet klaar is". Volgens verschillende bronnen wil Samsung nu eerst entry-level Tizen-telefoons (de SM-Z130H en SM-130E) in opkomende markten op de markt brengen, aangezien de groeimarkt voor budget-telefoons daar groot is. 

Een groot nadeel is echter dat er voor Tizen nog bijna geen applicaties beschikbaar zijn, zodat ook gebruikers in opkomende markten eerder zullen kiezen voor een budget-Android-smartphone, waarvoor al wel honderden apps en games beschikbaar zijn. Daarnaast zullen developers niet gemotiveerd zijn om apps voor Tizen te ontwikkelen, omdat budget-smartphone-gebruikers relatief weinig geld besteden aan apps.

De Samsung Z zou beschikken over een 4,8-inch SuperAMOLED HD-display, een 2,3GHz quad-core processor met 2GB RAM, 16GB geheugen (uitbreidbaar via microSD), een 8-megapixel camera, een 2,1-megapixel webcam/frontcamera, een 2.600 mAh batterij en 4G/LTE-support. Tevens was, net als op de Samsung Galaxy S5, een vingerafdrukscanner aanwezig.

Samsung Z
Samsung Z

TizenExperts