Interessant:

Nieuwe vakjury award Telecom Awards van start

nieuws 21 november 2014 om 12:00

Dit jaar zullen voor het eerst de Telecom Awards uitgereikt gaan worden. De Telecom Awards zijn een nieuwe vakjury Award voor de beste smartphones van dit moment. Eind november worden de winnaars bekend gemaakt.

AllAboutPhones, AndroidWorld, GSM Helpdesk Nederland, Hardware.Info, Mobile Cowboys en PortableGear, stuk voor stuk vooraanstaande websites in de Nederlandse telecommarkt, hebben de handen in één geslagen om te komen tot één uniforme, volledig onafhankelijke én transparante Telecom Awards. Eind november van dit jaar zullen de eerste Nederlandse Telecom Awards uitgereikt gaan worden voor de beste smartphones van dit moment.

Er worden in drie prijssegmenten in totaal zes Awards uitgereikt. In ieder segment, bestaande uit smartphones tot 200 euro, smartphones van tussen de 200 en 400 euro en smartphones duurder dan 400 euro, wordt een Telecom Award uitgereikt voor zowel de beste smartphone in dat segment (Beste product), alsmede een award voor de smartphone met de beste prijs-, kwaliteit- en functionaliteitverhouding (Beste koop).

De zes founding-partners van de Telecom Awards hebben zich gecommitteerd aan een manifest die de transparantie- en onafhankelijkheid van de Telecom Awards waarborgt. Dit manifest schrijft voor dat het volledige proces van de totstandkoming van de Telecom Awards, van nominering tot jurering en van testen van de genomineerde smartphones tot de uitreiking van de Awards, volledig transparant en inzichtelijk moet zijn. 

Om de onafhankelijkheid van de Telecom Awards extra te onderstrepen hebben alle smartphone fabrikanten die in Nederland actief zijn de mogelijkheid gekregen om in ieder segment hun beste smartphone af te vaardigen. De genomineerde toestellen worden door een vakjury beoordeeld op onder andere design, beeldscherm, camera en functionaliteit. Daarnaast worden alle genomineerde toestellen onderworpen aan dezelfde technische testen en benchmarks. De meetbare resultaten uit deze beoordelingen, testen en benchmarks tezamen vormen de basis voor de uitslag van de Telecom Awards.

Op maandag 24 november maakt de organisatie van de Telecom Awards bekend welke smartphones in iedere categorie genomineerd zijn en meedingen naar één van de zes Telecom Awards die dit jaar uitgereikt gaan worden. Eind november zullen de uitslagen van de beoordelingen, testen en benchmarks bekend worden en de Telecom Awards voor de eerste keer uitgereikt gaan worden.

portablegear.nl