Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.3
Opslag MB
Scherm4,0" (275 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto Sony Xperia P 1 Foto Sony Xperia P 2 Foto Sony Xperia P 3

Inleiding

De Sony Xperia P is een Android 2.3-smartphone (een Android 4.0-update volgt) met een volledig aluminium design uit één stuk. Bijzonder is dat de Xperia P de eerste smartphone is met de WhiteMagic-displaytechnologie van Sony. Dankzij deze technologie is het (4-inch) scherm in alle omstandigheden – ook bij helder zonlicht – goed af te lezen. Tevens zorgt deze technologie voor een efficiënt energieverbruik dat automatisch de schermhelderheid aanpast aand de omgeving om zo stroom te besparen. De Xperia P heeft een 1GHz dual-core processor, 16GB geheugen, een 8-megapixel camera met een 720p HD-videorecorder en biedt support van 3G/HSDPA, WiFi en NFC (met de Xperia SmartTags). Apps en entertainment vind je via de Android Market en het Sony Entertainment Network. Het nieuwe SmartDock, exclusief voor Xperia P, zorgt voor een gemakkelijke verbinding met meerdere schermen, waardoor de smartphone in een entertainment hub verandert voor de huiskamer. Met de USB ondersteuning van het SmartDock kan ook een draadloos toetsenbord en muis gebruikt worden om e-mails te schrijven, Facebook te bekijken en posts te plaatsen of video 's van YouTube op TV te bekijken. De Xperia P komt in het zilver, rood of zwart. Tegelijkertijd met dit model is de 3,5-inch Xperia U aangekondigd.

Apparaat & afmetingen

De Sony Xperia P is een Android smartphone met een gewicht van 120 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 12,2 x 6,0 x 1,1 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 300 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 475 uur. De Sony Xperia P is verkrijgbaar in de kleuren rood, wit en zwart.

Bel- & datafuncties

De Sony Xperia P ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Xperia P kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de Sony Xperia P kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Sony Xperia P heeft 16 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern geen geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Xperia P heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets), WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en een VideoOut aansluiting.

Scherm, camera & bediening

De Sony Xperia P bedien je middels een touchscreen. De Sony Xperia P heeft twee ingebouwde camera's. De hoofdcamera heeft een resolutie van 8,0 megapixel, waar je ook video's mee kan opnemen. De frontcamera, bijvoorbeeld voor videogesprekken, heeft een resolutie van 0,3 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De Sony Xperia P is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieën voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 540 x 960 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Sony Xperia P draait op Android 2.3. Android is Google's mobiele besturingssysteem. Android 2.3 Gingerbread is de eerste editie met ondersteuning van one-touch woordselectie en copy/paste, waarmee het kopieren en plakken van woorden is vereenvoudigd. Tevens is Gingerbread de eerste versie met ingebouwde VoIP-ondersteuning, waardoor je geen applicaties van derde partijen meer nodig hebt om mee te videochatten. Ook nieuw vanaf versie 2.3 is NFC-ondersteuning, een techniek waarmee je met je mobieltje kan betalen. Voor Android 2.3 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Sony Xperia P

Van de Sony Xperia P staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony Xperia P is door 8bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,7. Lees in het Sony Xperia P testoverzicht de testen

Specificaties Sony Xperia P

Algemeen
ProductSony Xperia P
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht120 gram
Afmetingen122,0 x 60,0 x 11,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen1.300 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 2.3
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid2 core (max 1 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag16 GB
Scherm
Scherm4,0" (275 ppi)
Resolutie540 x 960px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera0,3 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB