Interessant:

Android 5.0 Lollipop-upgrade voor LG G3

nieuws 10 november 2014 om 10:07

LG heeft bekendgemaakt dat de LG G3-smartphones binnen de komende weken een upgrade ontvangen naar Android 5.0 Lollipop. Later zal LG bekendmaken welke andere LG-smartphone een Lollipop-upgrade krijgen.

"LG is absoluut toegewijd om haar consumenten de beste beschikbare mobiele ervaring te geven en onze topprioriteit is dan ook om Android Lollipop zo snel mogelijk beschikbaar te stellen voor G3-bezitters", aldus Dr. Jong-seok Park, CEO van LG Mobile. "De nieuwe functionaliteiten en verbeteringen in Android 5.0 brengen een geheel nieuwe gebruikservaring naar de G3 en maken het toestel nog beter in gebruik dan het nu al is".

Android 5.0 Lollipop (eerder bekend als Android L) biedt veel verbeteringen ten opzichte van de voorgaande Android-editie, waaronder een nieuw design met meer diepte, schaduw en animaties. Notificaties zijn verbeterd met een nieuwe layout en kleurenschema en zijn beschikbaar vanaf het nieuwe lockscreen. Dankzij een nieuwe veiligheidsfunctionaliteit, die de connectiviteit tussen apparaten versterkt, is het mogelijk om de smartphone te unlocken met een nabije geregistreerde Bluetooth-wearable (zoals de LG G Watch of LG Watch R). Verder introduceert Lollipop Android RunTime (ART), dat is vernieuwde software voor snellere prestaties.

De Android 5.0 Lollipop-update voor LG's G3-smartphoneserie (in Nederland bestaande uit de LG G3 en LG G3 s) arriveert deze week eerst in Polen, andere markten volgen "op korte termijn".

LG G3 krijgt Android 5.0 Lollipop-upgrade
LG G3 krijgt Android 5.0 Lollipop-upgrade

LG Newsroom