Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.4
Opslag MB
Scherm5,0" (294 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto LG G3 s 1 Foto LG G3 s 2

Inleiding

De LG G3 s (ook bekend als LG G3 Beat) (D722 / D725) is een eenvoudigere, compactere en goedkopere uitvoering van de originele LG G3. Belangrijkste verschil is dat het 5,5-inch Quad HD-display is uitgeruild voor een 5-inch Full HD-scherm. De G3 s heeft echter hetzelfde Floating Arc Design als de originele G3, met vloeiende gebogen randen voor een prettige grip. Daarnaast zijn ook functionaliteiten als Laser Auto Focus (supersnelle autocus dankzij een laserstraal), Touch & Shoot (je kan overal op het display drukken om te focussen en een foto te maken), Gesture Shot (zwaai naar het scherm en na drie seconden wordt een foto gemaakt), Smart Keyboard (leert je typegewoontes en reduceert daardoor fouten) en QuickMemo+ (voor het maken van aantekeningen en schetsen) nog altijd aanwezig. De LG G3 s draait op Android 4.4 KitKat en beschikt daarnaast over een 1,2GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 400-processor, 8GB geheugen (uitbreidbaar via microSD) en een uitneembare 2.450 mAh batterij. Aan de achterzijde van de G3 s bevindt zich een 8-megapixel camera met LED-flitser en Full HD-videorecorder, aan de voorzijde krijg je de beschikking over een 1,3-megapixel webcam. Tot slot biedt de G3 s complete functionaliteit met ondersteuning van 4G/LTE, 3G/HSPA+, WiFi, Bluetooth 4.0, aGPS en NFC. Dit product was genomineerd voor de Telecom Awards 2014.

Specificaties

De LG G3 s is voorzien van een 1,2 GHz Qualcomm Snapdragon 400 quad-core processor, 1 GB RAM en 8 GB intern opslaggeheugen. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (microSD). De capaciteit van de accu bedraagt 2.540 mAh. Met de G3 s kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de 4G (LTE) ondersteuning. De snelheid van 4G heft het verschil tussen thuis en onderweg op, waardoor ook bijvoorbeeld streaming video tot de mogelijkheden behoort. Het toestel ondersteunt verder Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets), WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en NFC (voor draadloze communicatie met andere NFC apparaten, zoals betaalterminals en audio-apparatuur). Foto's en video's maak je met de 8-megapixel camera aan de achterzijde van het toestel. De frontcamera, bijvoorbeeld voor selfies en videogesprekken, heeft een resolutie van 1,3 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De LG G3 s is uitgerust met een IPS-scherm met een resolutie van 720 x 1.280 pixels. IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. De LG G3 s is verkrijgbaar in de kleuren goud, wit en zwart.

Besturingssysteem (OS)

De LG G3 s draait op Android 4.4. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.4 KitKat is, net als alle versies vanaf 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw voor versie 4.4 zijn onder meer snellere prestaties en een betere accuduur. Daarnaast is er een nieuwe full-screen immersive mode waarin elke pixel op het scherm wordt weergegeven (en alle interface-elementen worden verborgen). Verder is in deze versie Google Cloud Print (waarmee je via WiFi draadloos kan printen met daarvoor geschikte apps) geintegreerd. Google Hangouts+ is vanaf Android 4.4 de centrale plaats voor communicatie: naast chat- en videogesprekken voeren kan je vanuit Hangouts nu ook SMS- en MMS-berichten versturen. Handig is verder een geintegreerde screen recorder, waarmee je een MP4-video kan maken van activiteiten op het scherm. Voor Android 4.4 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen LG G3 s

Van de LG G3 s staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De LG G3 s is door 3bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,0. Lees in het LG G3 s testoverzicht de testen

Specificaties LG G3 s

Algemeen
ProductLG G3 s
Aankondiging2014
Verkoopstart2014
Design
Kleuren

Gewicht134 gram
Afmetingen137,7 x 69,9 x 10,3 mm
IP codering
Soort simkaartmicro-SIM
Accuvermogen2.540 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.4
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 400
Kloksnelheid4 core (max 1,2 GHz)
RAM1 GB
Uitbreidbaar
Opslag8 GB + microSD
Scherm
Scherm5,0" (294 ppi)
Resolutie720 x 1.280px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera1,3 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingmicroUSB