Interessant:

Amazon Fire Phone aangekondigd

nieuws 20 juni 2014 om 11:23

Amazon heeft in de Verenigde Staten haar eerste smartphone aangekondigd, de Amazon Fire Phone. Het toestel is voorzien van een 4,7-inch HD-display, een 13-megapixel camera met optische beeldstabilisatie en het Fire OS 3.5.0 OS.

Naast een 4,7-inch HD-display, een 13-megapixel camera met optische beeldstabilisatie en het het Fire OS 3.5.0-besturingssysteem is de Amazon Fire Phone voorzien van een 2,2GHz quad-core Snapdragon 800-processor met 2GB RAM, 32GB of 64GB geheugen, een 2.400 mAh batterij, dubbele stereo speakers met Dolby Digital Plus-audiotechnologie, een LED-flitser, een 2,1-megapixel frontcamera, GPS, WiFi, Bluetooth 3.0, UMTS/HSPA+, 4G/LTE en NFC. Het toestel maakt gebruik van een nanoSIM-kaart en zowel met de camera aan de voorzijde als aan de achterzijde kan je video's in 1080p Full HD-kwaliteit opnemen. Bijzonder is dat het display de zogenaamde 'Dynamic Perspective'-technologie (dankzij vier sensors in de hoeken en de frontcamera) ondersteunt, waarmee 3D-effecten mogelijk zijn.

De Amazon Fire Phone ondersteunt de Firefly-technologie en is voorzien van een speciale Firefly-toets waarmee tekst op posters, magazines en visitekaartjes direct herkend wordt en je meteen toegang krijgt tot het bijbehorende product. Firefly herkent verder meer dan 240.000 films en tv-episodes en maakt gebruik van informatie van IMDb. Ook heeft het toestel een speciale Mayday-toets, waarmee je direct (via live video) technische hulp kan krijgen van een expert van Amazon.

Hoewel de Amazon Fire Phone draait op Fire OS 3.5.0 komt het toestel met veel voorgeinstalleerde Android-apps en kan je meer apps vinden in de Amazon Appstore. Fire OS ondersteunt Outlook e-mail met ActiveSync, agenda en contacten.

De Amazon Fire Phone verschijnt eind juli in de Verenigde Staten voor 649 dollar (32GB) en 749 dollar (64GB) (respectievelijk omgerekend ongeveer 480 euro en 550 euro). Het toestel komt vooralsnog niet naar Nederland. Eerder verschenen de Amazon Kindle Fire-tablets.

Amazon Fire Phone
Amazon Fire Phone

Amazon