Interessant:

iPhone 6 Plus tekort blijft een probleem

nieuws 29 oktober 2014 om 10:36

De vraag naar de iPhone 6 Plus blijft het aanbod overstijgen, waardoor de levertijden voor het toestel lang blijven. De grote 5,5-inch uitvoering van de nieuwe iPhone is even populair als de compacte 4,7-inch iPhone 6.

Volgens John Legere, CEO van T-Mobile USA, wordt de 5,5-inch iPhone 6 Plus bijna even goed verkocht als de 4,7-inch iPhone 6, terwijl de initiŽle†verwachting was dat †het grote model minder populair zijn dan het compacte model. T-Mobile USA verwachtte bijvoorbeeld dat de 6 Plus goed zou zijn voor ongeveer 20 tot 25 procent van de nieuwe iPhone 6-verkoop, maar volgens Legere ligt dit percentage eerder tegen de 45 procent.†

De onverwacht hoge vraag naar de iPhone 6 Plus en gebrek aan voorraad zorgt ervoor dat de levertijden voor het toestel flink oplopen - bij T-Mobile USA ligt de levertijd tussen de 3 en 4 weken. Van de†iPhone 6 Plus†en†iPhone 6†werden samen in totaal in de eerste drie dagen na release†10 miljoen†exemplaren verkocht, een nieuw record voor Apple. Wegens grote vraag naar de toestellen besloot Apple eerder al de productie†op te voeren.

In Nederland zijn iPhone 6/6 Plus voorlopig - tot november - niet meer verkrijgbaar bij Nederlandse retailers. De nieuwe iPhones zijn alleen nog te koop via de telecomproviders of via de Apple Store.

iPhone 6 Plus
iPhone 6 Plus

TrustedReviews