Interessant:

iPhone 6 voorlopig niet verkrijgbaar in de winkel

nieuws 15 oktober 2014 om 14:04

De iPhone 6/6 Plus zijn voorlopig - tot november - niet meer verkrijgbaar bij Nederlandse retailers. De nieuwe iPhones zijn alleen nog te koop via de telecomproviders.

Dat meldt website OneMoreThing op basis van informatie van "insiders bij twee grote Nederlandse winkelketens". Apple zou de retailers gemeld hebben alle leveringen tot november op te schorten. De reden hiervoor is dat de vraag naar de iPhone 6 en iPhone 6 Plus het aanbod ruimschoots overtreft. Apple zou de toestellen daarom nodig hebben voor de eigen Apple Stores. 

De leveringsstop betreft iPhone 6-modellen die bestemd zijn voor de losse verkoop. Naar verluidt krijgen telecomproviders wel nog beperkt nieuwe iPhones aangeleverd om bij abonnementen te verkopen. Volgens OneMoreThing is de snelste wijze om een nieuwe iPhone 6/6 Plus te bemachtigen via de Nederlandse Online Apple Store - de levertijd bedraagt dan tussen de 7 tot 10 dagen (iPhone 6) of 3 tot 4 weken (iPhone 6 Plus).

Van de iPhone 6 Plus en iPhone 6 werden samen in totaal in de eerste drie dagen na release 10 miljoen exemplaren verkocht, een nieuw record voor Apple. Wegens de onverwacht grote vraag naar de toestellen besloot Apple eerder al de productie op te voeren.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

OneMoreThing