Interessant:

Fitbit onthult Surge- en Charge-fitnessarmbanden

nieuws 29 oktober 2014 om 12:03

Fitbit introduceert drie nieuwe trackers/fitnessarmbanden voor het meten van je dagelijkse activiteiten en slaappatroon: de Fitbit Charge, de Fitbit Charge HR en de Fitbit Surge.

De nieuwe Fitbit Charge is bedoeld voor diegenen die hun dagelijkse activiteit willen meten, zodat ze net wat fitter door het leven kunnen gaan. Dit model houdt, net als de Fitbit Charge HR, bij hoeveel stappen je zet, welke afstand je aflegt, hoeveel calorieën je verbrandt en hoeveel verdiepingen je hebt beklommen. Je kan statistieken van je trainingen realtime checken en ook is het mogelijk om achteraf uitgebreide samenvattingen op je online Fitbit-dashboard te bekijken.

De automatische slaapdetectie meet je kwaliteit van slapen via bewegingsanalyse om zo je slaap- en waakritme te leren begrijpen. Tevens krijg je de beschikking over een stil trilalarm om je wakker te maken. Als je smartphone in de buurt is, kan je op de Charge/Charge HR zien wie je belt (de armband trilt en toont de naam of het nummer). Tot slot beschikken de Charge-modellen over een OLED-scherm met, naast realtime statistieken, de tijd. De Charge is tot zeven dagen achter elkaar te gebruiken op één oplaadbeurt, bij de Charge HR is tot vijf dagen. De Charge HR beschikt als extra over de door Fitbit zelf ontwikkelde optische PurePulse-hartslagtechnologie die voortdurend en automatisch je hartslag meet zonder dat je daarvoor een oncomfortabele borstband hoeft te dragen.

De Fitbit Charge is vanaf 17 november te koop (in het zwart, grijs, blauw of bruin) voor 129,99 euro. De Fitbit Charge HR volgt begin 2015, kost 149,99 euro en komt in het zwart, paars, blauw of oranje.

Fitbit Charge
Fitbit Charge

De Fitbit Surge is de meest geavanceerde tracker van Fitbit tot nog toe. Dit model is voorzien van alle functionaliteiten die ook op de Charge/Charge HR zijn te vinden. Daarnaast biedt de Surge ingebouwde GPS (voor statistieken, zoals je snelheid, afgelegde afstand, hoogteverschillen, splittijden, routegeschiedenis en trainingssamenvattingen), de mogelijkheid meerdere sporten te meten (zoals hardlopen, crosstraining en krachttraining: bekijk daarvan uitgebreide statistieken met op maat in te stellen gegevens en je workoutintensiteit op basis van je hartslag en het aantal calorieën dat je hebt verbrand) en acht sensoren (drie-assige versnellingsmeters, een gyroscoop, kompas, lichtsensor voor de omgeving, gps en hartslag - samen zorgen zijn voor meest geavanceerde activiteitenmeting).

Tot slot beschikt de Fitbit Surge over diverse smartwatchfuncties, zoals direct kunnen zien wie er belt, alerts krijgen van tekstberichten op je smartphone en je muziek daarop bedienen. Het toestel heeft een een lcd-touchscreen met achtergrondverlichting en aanpasbare wijzerplaten en biedt een batterijduurtot maximaal zeven dagen op één oplaadbeurt. 

De Fitbit Surge is vanaf begin 2015 te koop voor 249,99 euro en komt in het zwart, blauw of oranje.

Fitbit Surge
Fitbit Surge

portablegear.nl