Interessant:

Apple SIM zet nieuwe SIM-standaard

nieuws 20 oktober 2014 om 11:03

Tegelijkertijd met de nieuwe iPad Air 2- en iPad mini 3-tablets introduceerde Apple vrij geruisloos Apple SIM, dat op termijn mogelijk een revolutie kan ontketenen op het gebied van SIM-standaarden.

Apple zorgde al eerder voor nieuwe SIM-standaarden met de introductie van microSIM op de iPhone 4 in 2010 en van nanoSIM op de iPhone 5 in 2012. Bij de recente aankondiging, vorige week, van de iPad Air 2 en iPad mini 3†heeft Apple nu - zonder er veel woorden aan vuil te maken - Apple SIM onthuld.†

Apple SIM is een geintegreerde SIM-kaart voor de 4G/LTE-modellen van de nieuwe iPads. Apple SIM geeft de gebruiker de flexibiliteit om, direct op de iPad en zonder van SIM te hoeven wisselen, te kiezen uit korte abonnementen van providers in de Verenigde Staten en Groot-BrittaniŽ (de providers AT&T, Sprint, T-Mobile en EE zijn de genoemde participanten). Zo kan je ook tijdens het reizen snel van provider wisselen. Daarnaast ondersteunt de iPad Air 2 twintig verschillende LTE-banden, zodat je wereldwijd van snel 4G/LTE-internet gebruik kan maken.

Tijdens presentatie van de†iPad Air 2†en†iPad mini 3†sprak Apple echter niet over Apple SIM, om de providers niet tegen zich in het harnas te jagen. Volgens analisten is het daarom ook onwaarschijnlijk dat Apple SIM op korte termijn naar de iPhone komt. Veel consumenten kopen een iPhone met een abonnement bij een provider en een provider zit er niet op te wachten dat de consumenten dan naar een concurrent overschakelen. De iPhone zorgt voor tweederde van Apple's winsten en de meeste iPhones worden gekocht met een abonnement bij een provider. Apple zou niet zo veel iPhones verkopen als deze allemaal simlockvrij voor een hoge prijs werden verkocht - de†gesubsidieerde toestellen met een lagere prijs bij een abonnement zijn voor veel consumenten aantrekkelijker. Apple houdt de providers daarom graag nog even te vriend.

Apple SIM op iPad Air 2
Apple SIM op iPad Air 2

Forbes