Interessant:

Google Nexus 9 van HTC officieel aangekondigd

nieuws 16 oktober 2014 om 12:44

Naast de Motorola Nexus 6 smartphone/tablet en het nieuwe Android 5.0 Lollipop-besturingssysteem heeft Google gisteravond ook de Google Nexus 9, een 8,9-inch tablet van HTC, officieel aangekondigd.

De Google Nexus 9 van HTC (eerder bekend onder de codenaam Volantis) heeft een 8,9-inch IPS-display (van het krasbestendige Gorilla Glass 3) met een QXGA (2.048 x 1.536 pixels) resolutie en is voorzien van een krachtige 2,3GHz 64-bit NVIDIA Tegra K1-processor en 2GB RAM. Het is daarnaast de eerste tablet met het Android 5.0 Lollipop-besturingssysteem. Deze vernieuwde Android-versie biedt onder meer de Heads-up notificatiefunctie. Deze functie toont een pop-up notificatie aan de bovenzijde van het scherm waarop je kan reageren, zonder dat je de app hoeft te verlaten die je op dat moment gebruikt.

Je kan de Nexus 9 uit slaapstand halen door er dubbel op te tikken. Aan de voorzijde van de tablet vind je dubbele HTC BoomSound-speakers en een 1,6-megapixel camera, tevens beschikt de tablet over dubbele microfoons. Aan de achterzijde  bevindt zich een 8-megapixel camera met LED-flitser. Ondersteuning van WiFi, NFC, Bluetooth 4.1 en GPS is standaard.

De Nexus 9 volgt de Google Nexus 7 op, en is pas de tweede tablet van HTC na de HTC Flyer. Tegelijkertijd met dit model is de Motorola Nexus 6 smartphone/tablet gepresenteerd. De Nexus 9 is leverbaar in edities met 16GB of 32GB geheugen (niet uitbreidbaar) en als WiFi-only of als WiFi + 4G/3G-model. De WiFi-only-modellen kosten respectievelijk 399 euro (16GB) en 489 euro (32GB). De 16GB-variant is er in het zwart of wit, de 32GB-variant alleen in het zwart. De meerprijs van de 4G-modellen is nog niet bekend. De tablet is vanaf 3 november in Nederland te koop.

HTC introduceert ook de Magic, een magnetische cover die het beeldscherm van de Nexus 9 beschermt. Tevens is de cover vouwbaar en hierdoor zowel horizontaal als verticaal, als standaard te gebruiken. De Magic Cover is beschikbaar in zowel leer als kunststof in diverse kleuren. De lederen variant van de cover heeft een consumentenadviesprijs van 49 euro, de kunststof variant 39 eeuro. Tevens is er een Keyboard Folio, welke een fysiek toetsenbord geeft aan de tablet, voor een prijs van 129 euro.

Google Nexus 9 van HTC
Google Nexus 9 van HTC

Google