Interessant:

iPad 6 (iPad Air 2) en iPad mini 3 komen 16 oktober

nieuws 10 oktober 2014 om 09:56

Apple heeft de pers uitnodigingen gestuurd voor een productpresentatie op aankomende donderdag 16 oktober. De verwachting is dat Apple een nieuwe generatie iPads - de iPad Air 2 (ook wel iPad 6) en de iPad mini 3 - zal presenteren.

Op de uitnodiging is een close-up van het Apple-logo te zien, net als in de uitnodiging voor de recente iPhone 6-presentatie, maar ditmaal is het logo in kleur. Onder het logo staat de tekst "It's been way too long". De laatste iPad-modellen, de iPad Air en de iPad mini 2 Retina, dateren van oktober 2013. De verwachting is dat Apple de opvolgers voor deze modellen zal onthullen, de iPad Air 2/iPad 6 en de iPad mini 3. De nieuwe iPads zullen waarschijnlijk voorzien zijn van Apple's Touch ID-vingerafdruksensor en ondersteuning bieden voor Apple Pay, Apple's mobiele betalingssysteem. Naar verluidt zullen de modellen tevens in een gouden uitvoering verschijnen.

Naast een nieuwe iPad Air en iPad mini staat mogelijk de nieuwe iPad Pro op stapel. Over de iPad Pro, die een 12,9-inch display zou hebben en is gericht op de zakelijke markt, gaan al zeer lange tijd geruchten. Tot slot zal Apple op het event wellicht, volgens verschillende geruchten, de officiele lanceerdatum van Mac OS X 10.10 Yosemite bekendmaken en andere nieuwe hardware (een vernieuwde Mac Mini, nieuwe iMacs of nieuwe MacBooks) aankondigen.

Naschrift: de iPad Air 2 en iPad mini 3 zijn inderdaad 16 oktober 2014 officieel aangekondigd.

Apple: uitnodiging voor presentatie nieuwe iPads op 16 oktober 2014
Apple: uitnodiging voor presentatie nieuwe iPads op 16 oktober 2014

The Guardian