Interessant:

HTC RE: bevreemdende periscoop-camera

nieuws 10 oktober 2014 om 10:15

Naast de HTC Desire EYE selfie-smartphone heeft HTC deze week de HTC RE geintroduceerd, een zeer compacte standalone camera met een bevreemdend periscoop-achtig design.

DE HTC RE heeft een cilindrisch design (dat erg doet denken aan een periscoop) dat is uitgerust met een ingebouwde 'grip sensor' die direct de camera activeert zodra je deze oppakt. Met de sluiterknop maak je met één aanraking een foto. Door deze knop langer in te drukken neem je een video op, zodat je niet hoeft te schakelen tussen foto- en videomodus.

De RE biedt verder een hoge resolutie 16-megapixel CMOS-sensor, Full HD (1080p) videorecording, een 146 graden groothoeklens en slowmotion- en timelapse-opnamefuncties. De RE-app heeft een 'remote live viewfinder', waarmee je de actie live op het scherm van je mobiele telefoon kunt bekijken en op afstand kunt bedienen. Ook is het mogelijk te switchen naar het album met de foto's en video's die al op de RE-camera staan om ze te bekijken op je mobiele telefoon. De app zorgt er verder voor dat er automatisch een back-up wordt gemaakt op je telefoon of in de cloud, zodat je je nooit zorgen hoeft te maken over voldoende opslagruimte. Ook biedt de RE binnenkort real-time videostreaming naar YouTube. De RE-app is beschikbaar voor zowel Android (vanf 4.3) als iOS (voor iOS 7 en iOS 8).

Voor de RE zijn diverse accessoires verkrijgbaar, waaronder een 'clip-on' waarmee je de RE kunt vastmaken aan je kleding of tas. Daarnaast is er een klem met zuignap beschikbaar om de RE vast te zetten en bijvoorbeeld een time-lapse te maken, en is er een klem voor op je fiets. De HTC RE is vanaf het eerste kwartaal van 2015 beschikbaar, in het oranje, zwart, wit of cyan, voor een adviesprijs van 229 euro.

Tegelijkertijd met de RE introduceerde HTC deze week de HTC Desire EYE (een selfie-smartphone met een 13-megapixel frontcamera) en de nieuwe EYE Experience camera-software.

HTC RE camera
HTC RE camera

portablegear.nl