Interessant:

Garmin presenteert Connect IQ, open platform voor wearables

nieuws 26 september 2014 om 10:32

Garmin heeft Connect IQ aangekondigd, het eerste open platform waar ontwerpers apps voor Garmin-producten kunnen ontwikkelen. De software development kit bestaat uit de vertrouwde en bekende Garmin-technologie.

Bij het Connect IQ-platform en de Garmin-technologie ligt de nadruk op een laag energieverbruik en lange batterijlevensduur en tevens op de connectiviteit met smartphones en via Bluetooth low energy (BLE) en ANT+ met sensoren. Garmin zegt ernaar te streven om "producten te ontwikkelen die een essentiŽle bijdrage leveren aan het leven van de consument". Met de komst van Connect IQ kunnen externe ontwikkelaars de Garmin-productlijn van wearables verder uitbreiden. †

Met Connect IQ kunnen ontwikkelaars nu gebruik maken van de specificaties die Garmin in haar producten geÔntegreerd heeft voor een actieve lifestyle. Hieronder zijn GPS-technologie, een lange batterijlevensduur, connectiviteit (bovengenoemde BLE en ANT+) en autonomiteit (Garmins wearables zijn volledig functioneel zonder verbinding met smartphone).

Met Connect IQ kunnen ontwerpers bijvoorbeeld kleurrijke schermen voor horloges ontwerpen of de statistieken van de uitgebreide sensor data weer laten geven in volledig aanpasbare informatieschermen. Garmins wearables zullen ook widgets en apps ondersteunen. Zo kunnen ontwerpers widgets maken voor de scores of wanneer iemand moet drinken tijdens het hardlopen, fietsen of een lange wandeling. Garmin voert in Nederland inmiddels verschillende wearables, waaronder de vivofit en de vivosmart.

Connect IQ zal vanaf begin 2015 beschikbaar zijn voor een aantal Garmin toestellen. Een preview is te vinden op developer.garmin.com.

Garmin vivofit
Garmin vivofit

developer.garmin.com