Interessant:

BlackBerry Passport officieel geintroduceerd

nieuws 26 september 2014 om 10:16

Na maandenlange teasers heeft BlackBerry, zoals verwacht, de BlackBerry Passport officieel geintroduceerd. De Passport is een smartphone met een opmerkelijk vierkant design, met een 4,5-inch touchscreen en een qwerty-toetsenbord.

"Toen we begonnen met het ontwerp van de BlackBerry Passport, werden we geleid door een simpel maar uitdagend idee: om de beperkingen van traditioneel design opzij te zetten en in plaats daarvan een toestel te bouwen dat de wijze waarop business-gebruikers werken op hun smartphone fundamenteel te wijzigen", aldus John Chen, CEO van BlackBerry. "De BlackBerry Passport is gecreeerd om productiviteit te verhogen en om de overvloed van rechthoekige, all-touch smartphones te doorbreken".

De BlackBerry Passport (eerder ook bekend als BlackBerry Q30 of BlackBerry Windermere) heeft een opvallend vierkant design. Naast een vierkant 4,5-inch IPS-touchdisplay van het krasbestendige Gorilla Glass 3 (met een ongebruikelijke resolutie van 1.440 x 1.440 pixels en 453 dpi) beschikt dit BlackBerry-toestel over een drie-regelig qwerty-toetsenbord. Volgens BlackBerry is dit fysieke toetsenbord vier keer zo accuraat als de virtuele toetsenborden in BlackBerry 10.

De Passport beschikt over krachtige speakers en een quad-microfoonsysteem en over de ingebouwde BlackBerry Natural Sound-technologie. Deze technologie maakt gebruikt van WiFi- en 3G/4G-audio n past, afhankelijk van de positie van je telefoon en achtergrondruis, het volume automatisch aan. Het toestel is verder uitgerust met een 2,2GHz quad-core processor met 3GB RAM, 32GB geheugen (uitbreidbaar via microSD), een 13-megapixel camera met optische beeldstabilisatie, LED-flitser en 1080p Full HD-videorecorder, een 2-megapixel HD-frontcamera, NFC-ondersteuning en een 3.450 mAh batterij (waarmee een batterijduur tot 30 uur mogelijk is).

De Passport is daarnaast BlackBerry's eerste smartphone met het vernieuwde BlackBerry 10.3-besturingssysteem. In dit besturingssysteem vind je nieuwe productiviteitstools, zoals BlackBerry Blend (waarmee je via je tablet of computer toegang hebt tot de content op je Passport-smartphone) en BlackBerry Assistent (BlackBerry's eerste digitale assistent, die gebruikt kan worden voor voice- en tekstcommando's).

De BlackBerry Passport komt in Europa in eerste instantie naar Frankijk en Duitsland voor een prijs van 649 euro. Het toestel, leverbaar in een witte of zwarte editie, komt waarschijnlijk binnen enkele weken naar Nederland.

BlackBerry Passport
BlackBerry Passport

BlackBerry